ŠPAGETI S LOSOSOM I TIKVICAMA 🍝
Špageti s lososom i tikvicama
Manje od pola sata kuhanja, nekoliko
finih sastojaka, začini po želji i ukusu i odličan ručak za cijelu obitelj je
gotov. Dobar tek!
Špageti s lososom i tikvicama
Sastojci za četiri osobe:
·
2 žlice maslinovog
ulja
·
500 g fileta
svježeg lososa
·
1 veći
češanj češnjaka
·
1 srednje
velika tikvica
·
125 ml bijelog
vina
·
300 g pirea
rajčice ili sjeckane rajčice iz konzerve
·
1 žlica meda
·
1 žlica balzamičnog
octa
·
1 žličica bosiljka
·
1 žlica kapara
·
sol, papar
·
250 g špageta
Priprema:
·
Losos narežite na
kockice oko 1 x 1 cm. Pržite ga na vrućem ulju 2-3 minute pa izvadite sa strane
na tanjur.
·
Na ostatku ulja vrlo
kratko prepržite sjeckani češnjak (15 sek), a onda dodajte tikvice koje ste
narezali na polumjesece debljine 2-3 mm. Pržite tikvice na srednje jakoj vatri
7-8 min, dok malo ne omekšaju, a zatim ih zalijte vinom i kuhajte pet minuta, dok
alkohol ne ispari.
·
Dodajte rajčicu i začine
te kuhajte 10-ak minuta, a zatim u umak vratite losos, dodajte kapare i kuhajte
još 5 minuta.
·
U međuvremenu skuhajte
špagete u puno slane vode. Prebacite ih u umak izravno iz lonca s vodom,
zajedno s malo vode od kuhanja (2-3 žlice), dobro promiješajte i dodatno
začinite po potrebi. Poslužite nakon pet minuta stajanja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar