ŠAMPINJONI PUNJENI PESTOM I SIROM
Šampinjoni punjeni pestom i sirom
Šampinjoni
punjeni smjesom od pesta i posipani parmezanom odličan su dodatak svakom
roštilju, ali možete ih ispeći i u pećnici. Poslužite ih kao vegetrijansko
glavno jelo ili kao prilog uz odrezak. Odlično će pristajati i uz losos ili
kakvu finu svježu salatu.
Šampinjoni punjeni pestom i sirom
Sastojci:
- 12 velikih šampinjona
- 2 žlice maslinovog ulja plus za
premazati gljive
- 2 male ljutike, nasjeckane
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 čep bijelog vina
- 6 žlica pesta
- 120 g naribanog parmezana
Priprema:
1.
Uklonite stručke
šampinjonima i sitno ih nasjeckajte.
2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Pržite, stalno
miješajući, nasjeckane stručke, ljutiku i češnjak dok ne omekšaju, oko 5
minuta. Ulijte vino u tavu i kuhajte i dalje miješajući dok tekućina ne ispari,
1 do 2 minute. Ohladite smjesu na sobnu temperaturu, oko 10 minuta.
3. Premažite klobuke maslinovim uljem.
4. Pomiješajte pesto i pinjole sa smjesom od stručaka. Žlicom
napunite klobuke smjesom i svaki obilato pospite parmezanom.
5. Pecite gljive na roštilju dok rubovi ne pocrne, oko 10 minuta,
ili u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar