PRUTIĆI OD TIKVICA
Prutići od tikvica
Tikvice su jedna od
najpopularnijih ljetnih namirnica. Ništa čudno s obzirom na to koliko su fine i
svestrane. Nije naodmet spomenuti da su brzo gotove bez obzira na to kako se
pripremaju i to je sigurno još jedan od razloga zašto ih toliko volimo jesti tijekom
ljeta. Ako ih se još niste zasitili, donosimo vam recept za još jednu slasnu
varijantu tikvica koja može poslužiti i kao prilog i glavno jelo.
Prutići od tikvica
Sastojci:
- 3 velike tikvice
- 150 grama panko mrvica
- 100 grama ribanog parmezana
- 2 jaja
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema:
- Tikvice ogulite, operite i narežite na tanje prutiće.
Ako imate domaće tikvice koje nisu špricane, onda ih ne morate guliti.
- U jednoj posudi pomiješajte mrvice i parmezan, a u
drugoj jaja. Svaki prutić umočite u jaja i zatim uvaljajte u mješavinu
mrvica i sira. Prutiće slažite na lagano namašćen protvan jedan do drugog.
- Posolite, popaprite i pošpricajte maslinovim uljem, a
zatim stavite protvan u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva.
Pecite dok prutići na vrhu ne postanu zlatnožuti (oko 20 minuta), a zatim
ih preokrenite na drugu stranu i pecite još 20 minuta.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar