PILETINA S BROKULOM
Piletina s brokulom
Priprema ove piletine s brokulom je
minimalna, trebate tek nasjeckati piletinu, i češnjak (možete ga i protisnuti),
odvojiti cvjetiće prokule i naribati đumbir, a onda vas čela samo malo
miješanja i to je sve. Ova ukusna kombinacija odlično će se slagati s rižom. Dobar tek!
Piletina s brokulom
Sastojci:
- 120 ml pilećeg temeljca
- 80 ml soja umaka
- 3 češnja češnjaka, sitno
nasjeckana
- 3 žlice meda
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 1 žlica sitno naribanog
oguljenog đumbira
- 2 čajne žličice sezamovog ulja
- 1 žlica biljnog ulja
- 450 g pilećih zabataka ili prsa
bez kostiju i kože, narezanih na komade veličine zalogaja
- 2 srednje glavice brokule,
narezane na cvjetiće
- prepržene sjemenke sezama, za
posluživanje
Priprema:
1.
U maloj zdjeli
miješajte temeljac, soja sos, češnjak, med, kukuruzni škrob, đumbir i sezamovo
ulje dok se kukuruzni škrob ne otopi.
2. U velikoj tavi na jakoj vatri zagrijte ulje. Pržite piletinu,
bez miješanja 1 do 2 minute. Promiješajte i nastavite pržiti, povremeno
miješajući, dok ne dobije boju sa svih strana i ne bude potpuno pečena, još oko
5 minuta. Izvadite i ostavite sa strane.
3.
U istoj tavi na
srednje laganoj vatri prelijte brokulu smjesom temeljca i začina. Poklopite
tavu i kuhajte dok brokula ne omekša, ali se ne prekuha, 2 do 3 minute.
4. Otklopite i vratite piletinu i u tavu. Kuhajte uz miješanje dok
se umak ne zgusne i dobro ne prožme piletinu i brokulu, još 1 do 2 minute.
5. Pospite preprženim sezamom i poslužite uz kuhanu rižu.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar