PILETINA S BROKULOM





Piletina s brokulom

 

 

Priprema ove piletine s brokulom je minimalna, trebate tek nasjeckati piletinu, i češnjak (možete ga i protisnuti), odvojiti cvjetiće prokule i naribati đumbir, a onda vas čela samo malo miješanja i to je sve. Ova ukusna kombinacija odlično će se slagati s rižom. Dobar tek!

 

 

Piletina s brokulom

 

Sastojci:

 

  • 120 ml pilećeg temeljca
  • 80 ml soja umaka
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 1 žlica sitno naribanog oguljenog đumbira
  • 2 čajne žličice sezamovog ulja
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 450 g pilećih zabataka ili prsa bez kostiju i kože, narezanih na komade veličine zalogaja
  • 2 srednje glavice brokule, narezane na cvjetiće
  • prepržene sjemenke sezama, za posluživanje

 

 

Priprema:

 

1.      U maloj zdjeli miješajte temeljac, soja sos, češnjak, med, kukuruzni škrob, đumbir i sezamovo ulje dok se kukuruzni škrob ne otopi.

2.     U velikoj tavi na jakoj vatri zagrijte ulje. Pržite piletinu, bez miješanja 1 do 2 minute. Promiješajte i nastavite pržiti, povremeno miješajući, dok ne dobije boju sa svih strana i ne bude potpuno pečena, još oko 5 minuta. Izvadite i ostavite sa strane.

3.     U istoj tavi na srednje laganoj vatri prelijte brokulu smjesom temeljca i začina. Poklopite tavu i kuhajte dok brokula ne omekša, ali se ne prekuha, 2 do 3 minute.

4.     Otklopite i vratite piletinu i u tavu. Kuhajte uz miješanje dok se umak ne zgusne i dobro ne prožme piletinu i brokulu, još 1 do 2 minute.

5.     Pospite preprženim sezamom i poslužite uz kuhanu rižu.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE