NJOKI S TIKVICAMA





Njoki s tikvicama  - tako jednostavno

 

 

U vrući ljetni dan ne želimo provesti puno vremena u kuhinji za štednjakom. Tada želimo fina jela koja se mogu napraviti u vrlo kratkom vremenu. Ovi njoki s tikvicama i parmezanom pravi su dokaz toj tvrdnji – ako upotrijebite kupovne njoke iz trgovine za pripremu cijelog jela bit će vam potrebno svega 20 minuta.

 

 

 

 

Njoki s tikvicama

 

Sastojci:

 

  • 500 g kupovnih njoka za kuhanje
  • 60 g maslaca
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 veće tikvice
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 limun
  • sol i papar po želji
  • svježe začinsko bilje po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte vodu na štednjaku za kuhanje njoka. Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju.

2.     U tavi rastopite 30 g maslaca i na njemu prepirjajte tikvice narezane na deblje kriške. Pirjajte ih od 4 do 6 minuta dok ne omekšaju i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Dodajte i nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još jednu minutu.

3.     Prebacite kuhane njoke u tavu s tikvicama i češnjakom. Dodajte preostali maslac, sok jednog limuna i naribani parmezan. Posolite i popaprite po želji, te sve dobro promiješajte.

4.     Poslužite jelo toplo sa svježi začinskim biljem po želji. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE