NJOKI S TIKVICAMA
Njoki s tikvicama
- tako jednostavno
U vrući ljetni dan ne želimo provesti puno vremena u kuhinji za
štednjakom. Tada želimo fina jela koja se mogu napraviti u vrlo kratkom
vremenu. Ovi njoki s
tikvicama i parmezanom pravi su dokaz toj tvrdnji – ako
upotrijebite kupovne njoke iz trgovine za pripremu cijelog jela bit će vam
potrebno svega 20 minuta.
Njoki s tikvicama
Sastojci:
- 500 g kupovnih njoka za kuhanje
- 60 g maslaca
- 50 g naribanog parmezana
- 2 veće tikvice
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 limun
- sol i papar po želji
- svježe začinsko bilje po želji
Priprema:
1.
Zagrijte vodu na
štednjaku za kuhanje njoka. Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju.
2. U tavi rastopite 30 g maslaca i na njemu prepirjajte tikvice
narezane na deblje kriške. Pirjajte ih od 4 do 6 minuta dok ne omekšaju i ne
dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Dodajte i nasjeckani češnjak i pirjajte sve
zajedno još jednu minutu.
3. Prebacite kuhane njoke u tavu s tikvicama i češnjakom. Dodajte
preostali maslac, sok jednog limuna i naribani parmezan. Posolite i popaprite
po želji, te sve dobro promiješajte.
4. Poslužite jelo toplo sa svježi začinskim biljem po želji. Dobar
tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar