MATCHA, JAGODE I BIJELA ČOKOLADA






Matcha, jagode i bijela čokolada

 

 

Matcha je mnogima omiljen napitak – u to nema sumnje. Bilo da je pripremamo kod kuće ili pijemo u nekom od omiljenih kafića, matcha sve brže postaje globalna zamjena za kavu. U posljednjih desetak godina, proizvodnja matche je skočila gotovo dvostruko, a međunarodni trendovi ne pokazuju znakove usporavanja.

 

 

 

Matcha  jagode i bijela čokolada

 

Sastojci:

 

  • 1 šalica jogurt
  • 1 šalica svježih, nasjeckanih jagoda
  • 100 g bijele čokolade
  • 5 g matche
  • Krupna morska sol (po želji)

 

 

 

Priprema:

 

  • U posudi pomiješajte jagode i jogurt. Dobro promiješajte dok se sastojci u potpunosti ne sjedine.
  • Obložite pleh papirom za pečenje. Žlicom rasporedite 5-6 žlica mješavine jogurta i jagoda i rasporedite ih po plehu.
  • Stavite u zamrzivač na 1–2 sata.
  • Otopite bijelu čokoladu i dodajte matcha prah. Miješajte dok smjesa ne postane ujednačena i zelena.
  • Izvadite smrznute jagode iz zamrzivača i umočite ih u toplu matcha čokoladu.
  • Po želji pospite krupnom morskom solju.

 

 

Savjet:

 

Ovu kombinaciju sastojaka možete jesti i prije nego što je stavite u zamrzivač. Tako spojenu, još uvijek tekuću smjesu matche i bijele čokolade možete dodati na palačinke, vafle ili tost – i jagode, naravno. Obje varijante su preukusne i uživat ćete u svakom slučaju!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE