MAHOVINASTA TORTA - NAJČAROBNIJA USKRSNA SLASTICA






Mahovinasta torta – najčarobnija uskrsna slastica

 

 

U nastavku vam donosimo recept za mahovinastu tortu, slasticu koja će oduševiti sve u čijem društvu ćete provesti blagdane. Osim što će oduševiti okusom, ova torta osvaja i svojim izgledom u obliku jajeta i bojom za koju je zaslužna za torte neobična slastica.

 

 

Mahovinasta torta

 

Sastojci:

 

Kore:

  • 120 g svježeg baby špinata
  • 120 ml ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 5 jaja
  • 200 g kristalnog šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 350 g glatkog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • oštro brašno za posipanje lima

 

 

Krema:

  • 250 g mascarponea
  • sok od pola limuna
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca + maslac za premazivanje lima

 

 

Za ukrašavanje:

  • jestivo cvijeće
  • šećerna jaja

 

 

 

Priprema:

 

  1. Špinat izmiksajte s uljem i prstohvatom soli u glatki pire.
  2. Jaja izmiksajte s obje vrste šećera u gustu pjenu.
  3. Pomiješajte s pireom od špinata i umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo.
  4. Gotovo tijesto ravnomjerno rasporedite na lim s visokim rubom, prethodno namašćen i posut oštrim brašnom.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30 minuta.
  6. Nakon pečenja ostavite da se ohladi u limu, a zatim ga preokrenite. Izrežite dvije kore u obliku jajeta.
  7. Preostalu koru izmrvite.
  8. Za kremu pomiješajte mascarpone sa sokom od limuna i šećerom u prahu. Na kraju dodajte otopljeni maslac.
  9. Polovicu kreme ravnomjerno rasporedite na jednu koru i prekrijte drugom korom. Zatim cijelu tortu premažite preostalom kremom.
  10. Površinu obilno pospite preostalim mrvicama.
  11. Ukrasite jestivim cvijećem i šećernim jajima.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE