KRUMPIR SALATA S ROŠTILJA 🥗 🥔





Krumpir – salata s roštilja

 

 

Krumpir se prvo skuha do pola u vrućoj vodi, a potom dovrši na roštilju. Začinjava se, pak, s osvježavajućim preljevom na bazi limunova soka, senfa, ljutika i začinskog bilja. Ma, divota!

 

 

Krumpir – salata s roštilja

 

Sastojci:

 

  • 1 kg krumpira za salatu
  • 65 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1-2 mlada luka
  • 1 limun
  • 1 ljutika
  • 1 žlica Dijon senfa
  • sol i papar po želji
  • prstohvat kajenskog papra ili čili praha
  • svježe nasjeckani peršin za posluživanje

 

 

 

Priprema:

 

1.      Krumpire stavite kuhati u veliki lonac. Kada voda zavrije, smanjite temperaturu i kuhajte oko pet minuta – dovoljno da omekšaju, ali i da ne budu kuhani do kraja.

2.     Ocijedite krumpira i dobro ih posušite. Prerežite ih po pola i sljubite s 30 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja, nešto soli i papra. Sve dobro promiješajte.

3.     Ovako pripremljene krumpire stavite direktno na roštilj – krumpire stavite s prerezanom stranom prema dolje. Pecite pet do 10 minuta na roštilju dok ne dobiju lijepu hrskavu koricu s obje strane.

4.     Napravite preljev od ostatka ekstradjevičanskog maslinovog ulja, senfa, iscijeđenog soka limuna, limunove korice, nasjeckane ljutike i češnjaka. Preljev začinite sa solju i paprom, a po želji možete dodati i malo čili praha.

5.     U dobiveni preljev ubacite tople pečene krumpire s roštilja i sve dobro promiješajte. Poslužite s nasjeckanim mladim lukom i svježi peršinom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE