KREMASTI ŠPAGETI S TRI VRSTE SIRA 🍝
Kremasti špageti s tri vrste sira
Nemate
puno vremena, kao ni ideju što biste kuhali? Donosimo vam rješenje - sočni i
kremasti špageti s tri vrste sira odličan su izbor u kojem ćete uživati. Dobar
tek!
Kremasti špageti s tri vrste sira
Sastojci:
·
špageti 450 g
·
maslinovo ulje 1 žlica
·
češnjak 3 režanj
·
vrhnje za kuhanje 180 ml
·
pileći temeljac 180 ml
·
mozzarella 0,50 šalica
·
parmezan 0,25 šalica
·
provolone 0,50 šalica
·
sol
·
svježe mljeveni crni papar
·
vlasac 2 žlica
·
listići svježeg peršina
Priprema:
Skuhaj špagete prema uputama
na pakiranju, dok ne budu al dente. Sačuvaj 1 šalicu vode od kuhanja
tjestenine.
U velikoj tavi, na
srednjoj tavi, ugrij maslinovo ulje. Dodaj usitnjeni češnjak i dinstaj dok ne
zamiriši, oko 1 minutu. Dodaj vrhnje (možeš koristiti i slatko vrhnje, umejsto
vrhnja za kuhanje), temeljac i malo vode od kuhanja tjestenine. Dodaj kuhane špagete,
izmiješaj takod a umak prekrije svu tjesteninu.
Makni s vatre i
umiješaj sva 3 naribana sira. Uz stalno miešanje, dodaj još vdoe od kuhanja
đpageta, ako je potrebno - umak mora dobiti željenu konzistenciju. Posoli i
popapri prema ukusu. Pospi sitno nasjeckanim vlascem i listćima svjeg peršina,
pospi s još malo svježe naribanog parmezana.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar