KREMASTI ŠPAGETI S TRI VRSTE SIRA 🍝






Kremasti špageti s tri vrste sira

 

 

Nemate puno vremena, kao ni ideju što biste kuhali? Donosimo vam rješenje - sočni i kremasti špageti s tri vrste sira odličan su izbor u kojem ćete uživati. Dobar tek!

 

 

 

Kremasti špageti s tri vrste sira

 

 

Sastojci:

 

·        špageti 450 g

·        maslinovo ulje 1 žlica

·        češnjak 3 režanj

·        vrhnje za kuhanje 180 ml

·        pileći temeljac 180 ml

·        mozzarella 0,50 šalica

·        parmezan 0,25 šalica

·        provolone 0,50 šalica

·        sol

·        svježe mljeveni crni papar

·        vlasac 2 žlica

·        listići svježeg peršina

 

 

 

 

Priprema:

 

Skuhaj špagete prema uputama na pakiranju, dok ne budu al dente. Sačuvaj 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.

 

U velikoj tavi, na srednjoj tavi, ugrij maslinovo ulje. Dodaj usitnjeni češnjak i dinstaj dok ne zamiriši, oko 1 minutu. Dodaj vrhnje (možeš koristiti i slatko vrhnje, umejsto vrhnja za kuhanje), temeljac i malo vode od kuhanja tjestenine. Dodaj kuhane špagete, izmiješaj takod a umak prekrije svu tjesteninu.

 

Makni s vatre i umiješaj sva 3 naribana sira. Uz stalno miešanje, dodaj još vdoe od kuhanja đpageta, ako je potrebno - umak mora dobiti željenu konzistenciju. Posoli i popapri prema ukusu. Pospi sitno nasjeckanim vlascem i listćima svjeg peršina, pospi s još malo svježe naribanog parmezana.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE