BISKVITNI KOLAČ S GROŽĐEM






Biskvitni kolač s grožđem 




Sigurno ste već probali mnogo kolača sa šljivama i breskvama, ispekli neki s kruškama i smokvama, ali jeste li probali kolač s grožđem?





Biskvitni kolač s grožđem 


Sastojci:

  • 4 velika jaja
  • 200 grama maslaca
  • 200 grama šećera u prahu
  • 250 grama glatkog brašna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 400 grama crvenog grožđa
  • malo maslaca i brašna za protvan



Priprema :

  1. Grožđe operite i odvojite bobice od peteljke. Protvan po želji premažite maslacem i pobrašnite ga. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Maslac sobne temperature i šećer mutite mikserom ili pjenjačom otprilike dvije do tri minute, dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim unutra ubacujte jedno po jedno jaje te nakon svakog dobro umutite smjesu. Ubacite brašno u koje ste prije toga umiješali prašak za pecivo i sjedinite smjesu.
  3. Polovicu grožđa ubacite u smjesu i promiješajte špatulom ili kuhačom. Rasporedite smjesu po protvanu, a ostatak grožđa posipajte po vrhu. Protvan ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite oko 40 minuta, sve dok kolač ne poprimi tamnu zlatnožutu boju, a rubovi se odvoje od protvana.



Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE