ZAPETLJANA PECIVA S ČEŠNJAKOM
Zapetljana peciva s češnjakom
Brzi slani zalogaj, slani doručak ili pecivo za ponijeti na
posao ili izlet - bez obzira na primjenu, jamčimo ti da ćeš se oduševiti kad
pripremiš ova superjednostavna zapetljana peciva s češnjakom, fora verziju
popularnog garlic breada (kruh s češnjakom).
Zapetljani sendviči s češnjakom
Sastojci za 16 osoba:
·
tijesto za pizzu 500 g
·
maslac 125 g
·
češnjak 6 režanj
·
sol 0,50 žličica
·
listići svježeg peršina 2 žlica
·
parmezan 0,25 šalica
Priprema:
Tijesto za pizzu izvadi iz hladnjaka i ostavi ga vani da
postigne sobnu temperaturu. Rešetku postavi u sredinu pećnice, pećnicu zagrij
na 200 stupnjeva. Pleh za pečenje obloži papirom za pečenje.
Tijesto
za pizzu razvaljaj u pravokutnik dimenzija cca. 30x25 cm. Rezačem za pizzu ili
nožem tijesto prereži na četvrtine, a potom svaku četvrtinu na 4 jednake trake,
duljine cca 15 cm. Svaku trakicu zaveži u čvor, krajeve gurni ispod dna peciva.
Čvoriće od tijesta za pizzu posloži na pleh obložen papirom za pečenje,
pbavezno između njih ostavi razmak od cca 3 cm jer će dosta narasti tijekom
pečenja. Premaži svako pecivo premaži rastoljenim maslacem (iskoristi oko 1/3
maslaca, ostalo ostavi za kasnije).
Peciva
peci 15-20 minuta, dok se lijepo ne dignu i dobiju zlaćanu boju, uz okretanje
pleha na pola vremena pečenja. Dok se peciva peku u ostatak rastopljenog
maslaca miješaj nasitno nasjeckane listoće peršina i nasitno nasjeckani
češnjak. Kada se peciva ispedu na njih namaži ostatak maslaca pomiješan s
češnjakom i peršinom, pospi svježe naribanim parmezanom i posluži.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar