ZAPETLJANA PECIVA S ČEŠNJAKOM




Zapetljana peciva s češnjakom

 

 

Brzi slani zalogaj, slani doručak ili pecivo za ponijeti na posao ili izlet - bez obzira na primjenu, jamčimo ti da ćeš se oduševiti kad pripremiš ova superjednostavna zapetljana peciva s češnjakom, fora verziju popularnog garlic breada (kruh s češnjakom). 


 

 

Zapetljani sendviči s češnjakom

 

Sastojci za 16 osoba:

 

·       tijesto za pizzu 500 g

·       maslac 125 g

·       češnjak 6 režanj

·       sol 0,50 žličica

·       listići svježeg peršina 2 žlica

·       parmezan 0,25 šalica

 

 

 

Priprema:

 

Tijesto za pizzu izvadi iz hladnjaka i ostavi ga vani da postigne sobnu temperaturu. Rešetku postavi u sredinu pećnice, pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Pleh za pečenje obloži papirom za pečenje.

 Tijesto za pizzu razvaljaj u pravokutnik dimenzija cca. 30x25 cm. Rezačem za pizzu ili nožem tijesto prereži na četvrtine, a potom svaku četvrtinu na 4 jednake trake, duljine cca 15 cm. Svaku trakicu zaveži u čvor, krajeve gurni ispod dna peciva. Čvoriće od tijesta za pizzu posloži na pleh obložen papirom za pečenje, pbavezno između njih ostavi razmak od cca 3 cm jer će dosta narasti tijekom pečenja. Premaži svako pecivo premaži rastoljenim maslacem (iskoristi oko 1/3 maslaca, ostalo ostavi za kasnije).

 Peciva peci 15-20 minuta, dok se lijepo ne dignu i dobiju zlaćanu boju, uz okretanje pleha na pola vremena pečenja. Dok se peciva peku u ostatak rastopljenog maslaca miješaj nasitno nasjeckane listoće peršina i nasitno nasjeckani češnjak. Kada se peciva ispedu na njih namaži ostatak maslaca pomiješan s češnjakom i peršinom, pospi svježe naribanim parmezanom i posluži.


 

Pripremila: Ivana Matas

 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?