ZAPEČENI SENDVIČI SA ŠUNKOM I SIROM




Zapečeni sendviči sa šunkom i sirom

 

 

Mali, ali moćni – zapečeni sendviči sa šunkom i sirom brzo će postati hit na svakom stolu. Sočne kriške šunke, rastopljeni švicarski sir i mekana, blago slatkasta peciva čine kombinaciju kojoj je teško odoljeti. Sve to zaokružuje mirisni maslac s dodatkom senfa i začina, koji se prelijeva preko peciva i daje im savršenu hrskavu koricu.


 

Zapečeni sendviči sa šunkom i sirom

 

Sastojci za 12 osoba:

 

·         maslac 4 žlica

·          senf 1 žlica

·         worcestershire umak 1 žlica

·         luk u prahu 0,50 žličica

·          sol 0,25 žličica

·         brioche pecivo 12 kom

·          ementaler 12 kriška

·         šunka 12 kriška

·          mak 1 žlica

 

 

Priprema:

 

Postavi rešetku u sredinu pećnice, pećnicu zagrij na 175 °C. Stavi 4 žlice maslaca u malu posudu pogodnu za mikrovalnu pećnicu i rastopi ga, 20-30 sekundi. (Maslac možeš rastopiti i na štednjaku na srednjoj vatri.) U rastopljeni maslac dodaj senf, Worcestershire umak, luk u prahu i sol, a zatim sve dobro izmiješaj pjenjačom.

 Prereži peciva vodoravno, koristeći nazubljeni nož. Donju polovicu peciva stavi u pravokutni kalup za pečenje veličine cca 23x33 cm ili 18x28 cm. Na donju polovicu peciva složi 6 kriški švicarskog sira, lagano preklapajući kriške kako bi sve bilo prekriveno. Zatim dodaj 12 kriški šunke, presavijajući svaku krišku i slažući je ravnomjerno po pecivima. Preko šunke rasporedi preostalih 6 kriški sira, a zatim poklopi gornjom polovicom peciva.

Premaži rastopljeni maslac ravnomjerno preko vrha peciva, a zatim pospi sjemenkama maka. Kalup čvrsto prekrij aluminijskom folijom. Stavi pleh sa sendvičima u pećnicu i peci dok se sendviči ne zagriju, a sir se ne rastopi, oko 20 minuta. Ukloni foliju i peci još 7-8 minuta, dok peciva ne poprime lagano zlatno-smeđu boju. Premjesti pečene sendviče na dasku za rezanje i nareži ih na pojedinačne komade prije posluživanja.


 

Pripremila: Ivana Matas  
 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?