ZAPEČENI SENDVIČI SA ŠUNKOM I SIROM
Zapečeni sendviči sa šunkom i sirom
Mali, ali moćni – zapečeni sendviči sa šunkom i sirom
brzo će postati hit na svakom stolu. Sočne kriške šunke, rastopljeni švicarski
sir i mekana, blago slatkasta peciva čine kombinaciju kojoj je teško odoljeti.
Sve to zaokružuje mirisni maslac s dodatkom senfa i začina, koji se prelijeva
preko peciva i daje im savršenu hrskavu koricu.
Zapečeni sendviči sa šunkom i sirom
Sastojci za 12 osoba:
·
maslac 4 žlica
·
senf 1
žlica
·
worcestershire umak 1 žlica
·
luk u prahu 0,50 žličica
·
sol 0,25
žličica
·
brioche pecivo 12 kom
·
ementaler 12 kriška
·
šunka 12 kriška
·
mak 1
žlica
Priprema:
Postavi rešetku u sredinu pećnice, pećnicu zagrij na 175 °C.
Stavi 4 žlice maslaca u malu posudu pogodnu za mikrovalnu pećnicu i rastopi ga,
20-30 sekundi. (Maslac možeš rastopiti i na štednjaku na srednjoj vatri.) U
rastopljeni maslac dodaj senf, Worcestershire umak, luk u prahu i sol, a zatim
sve dobro izmiješaj pjenjačom.
Prereži
peciva vodoravno, koristeći nazubljeni nož. Donju polovicu peciva stavi u
pravokutni kalup za pečenje veličine cca 23x33 cm ili 18x28 cm. Na donju
polovicu peciva složi 6 kriški švicarskog sira, lagano preklapajući kriške kako
bi sve bilo prekriveno. Zatim dodaj 12 kriški šunke, presavijajući svaku krišku
i slažući je ravnomjerno po pecivima. Preko šunke rasporedi preostalih 6 kriški
sira, a zatim poklopi gornjom polovicom peciva.
Premaži rastopljeni maslac ravnomjerno preko
vrha peciva, a zatim pospi sjemenkama maka. Kalup čvrsto prekrij aluminijskom
folijom. Stavi pleh sa sendvičima u pećnicu i peci dok se sendviči ne zagriju,
a sir se ne rastopi, oko 20 minuta. Ukloni foliju i peci još 7-8 minuta, dok
peciva ne poprime lagano zlatno-smeđu boju. Premjesti pečene sendviče na dasku
za rezanje i nareži ih na pojedinačne komade prije posluživanja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar