TJESTENINA S 40 ČEŠNJEVA ČEŠNJAKA




Tjestenina s 40 češnjeva češnjaka

 

 

Kada želite pojesti nešto fino, ova tjestenina s 40 češnjeva češnjaka sjajan je izbor. Ne brinite, jelo nije ljuto – naprotiv, riječ je o vrlo kremastom i slasnom jelu.

 

 

Tjestenina s 40 češnjeva češnjaka

 

Sastojci:

 

  • 500 ml biljne zamjene za mlijeko
  • 300 g suhe tjestenine po želji
  • 65 ml maslinova ulja
  • 40 češnjeva češnjaka
  • 1 žlica brašna
  • 1 čajna žličica sušenog timijana
  • sol i papar po želji

 

 

 

 

Pripremila:

 

 

1.      Zagrijte pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva. Ogulite 35 od 40 češnjeva češnjaka, pomiješajte ih s malo maslinovog ulja i timijanom te stavite u malu vatrostalnu posudu. Pecite češnjak u zagrijanoj pećnici oko 40 do 45 minuta dok ne omekša.

2.     Ostatak češnjaka narežite na tanke kriške i kratko prepirjajte na malo ulja dok ne postanu hrskavi, ali ne i zagorjeli. Stavite ih sa strane.

3.     Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju.

4.     U tavi pomiješajte jednu žlicu ulja i jednu žlicu brašna i pustite da se zagrije na umjerenoj temperaturi. Postupno počnite ulijevati biljnu zamjenu za mlijeko i miješajte sve zajedno dok se sastojci ne povežu, a umak ne zgusne. Za to će vam biti potrebno oko 8 do 10 minuta kuhanja. Začinite sa solju i paprom.

5.     Pečeni češnjak zdrobite vilicom i dodajte u umak zajedno s uljem u kojem se isti pekao. Dodajte kuhanu tjesteninu i sve dobro promiješajte. Servirajte jelo s prženim listićima češnjaka i salatom po želji. Dobar tek!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?