TJESTENINA S 40 ČEŠNJEVA ČEŠNJAKA
Tjestenina s 40 češnjeva češnjaka
Kada želite pojesti nešto fino, ova tjestenina s 40 češnjeva češnjaka
sjajan je izbor. Ne brinite, jelo nije ljuto – naprotiv, riječ je o vrlo
kremastom i slasnom jelu.
Tjestenina s 40 češnjeva češnjaka
Sastojci:
- 500 ml biljne zamjene za
mlijeko
- 300 g suhe tjestenine po želji
- 65 ml maslinova ulja
- 40 češnjeva češnjaka
- 1 žlica brašna
- 1 čajna žličica sušenog
timijana
- sol i papar po želji
Pripremila:
1.
Zagrijte pećnicu na
150 Celzijevih stupnjeva. Ogulite 35 od 40 češnjeva češnjaka, pomiješajte ih s
malo maslinovog ulja i timijanom te stavite u malu vatrostalnu posudu. Pecite
češnjak u zagrijanoj pećnici oko 40 do 45 minuta dok ne omekša.
2.
Ostatak češnjaka
narežite na tanke kriške i kratko prepirjajte na malo ulja dok ne postanu
hrskavi, ali ne i zagorjeli. Stavite ih sa strane.
3. Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju.
4.
U tavi pomiješajte
jednu žlicu ulja i jednu žlicu brašna i pustite da se zagrije na umjerenoj
temperaturi. Postupno počnite ulijevati biljnu zamjenu za mlijeko i miješajte
sve zajedno dok se sastojci ne povežu, a umak ne zgusne. Za to će vam biti
potrebno oko 8 do 10 minuta kuhanja. Začinite sa solju i paprom.
5.
Pečeni češnjak
zdrobite vilicom i dodajte u umak zajedno s uljem u kojem se isti pekao.
Dodajte kuhanu tjesteninu i sve dobro promiješajte. Servirajte jelo s prženim
listićima češnjaka i salatom po želji. Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar