PANNA COTTA S PJENOM OD KARAMELA





Panna cotta s pjenom od karamela

 

 

Ovaj desert je savršena kombinacija kremaste teksture, bogatih okusa i jednostavne pripreme. Uživaj u svakom zalogaju i oduševi goste posebnim slatkim užitkom!

 

 

Panna cotta

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·       mlijeko 0,75 šalica

·        želatina 2 žličica

·       slatko vrhnje 1 šalica

·        šećer 0,25 šalica

·        kava 0,25 šalica

·        ekstrakt vanilije 1 žličica

·        sol 0,12 žličica

 

 

Priprema:

 

U malu zdjelu ulij mlijeko i zagrij u mikrovalnoj pećnici 20 sekundi dok ne postane mlako. Pospi želatinu po površini mlijeka i ostavi da nabubri 10 minuta. U mali lonac na srednje jakoj vatri dodaj slatko vrhnje i šećer.

 Miješaj dok se šećer ne otopi, zatim makni s vatre. Smjesa ne smije zakuhati. Dodaj nabubrenu želatinu, hladnu kavu, vaniliju i sol u toplu kremastu smjesu te sve dobro izmiješaj. Smjesu ulij u posudice za posluživanje i ostavi u hladnjaku najmanje 4 sata, dok se ne stegne.


 

Hladna pjesma od karamele

 

Sastojci:

 

·         slatko vrhnje 1 šalica

·         karamel umak 0,25 šalica

·          cvijet soli

 

 

Priprema:

 

Kada je panna cotta spremna za posluživanje, pripremi hladnu pjenu. U zdjelu dodaj slatko vrhnje i karamel umak. Miksaj električnim mikserom ili ručno dok ne dobiješ meke vrhove. Smjesa treba biti prozračna, ali ne previše čvrsta. Pjenu pažljivo rasporedi na ohlađenu panna cottu. Pospi s malo cvijeta soli i posluži.


Pripremila: Ivana Matas  

 
 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?