PANNA COTTA S PJENOM OD KARAMELA
Panna cotta s pjenom od karamela
Ovaj desert je savršena kombinacija kremaste teksture,
bogatih okusa i jednostavne pripreme. Uživaj u svakom zalogaju i oduševi goste
posebnim slatkim užitkom!
Panna cotta
Sastojci za četiri osobe:
· mlijeko
0,75 šalica
· želatina 2 žličica
· slatko
vrhnje 1 šalica
· šećer 0,25 šalica
· kava 0,25 šalica
· ekstrakt vanilije 1 žličica
· sol 0,12 žličica
Priprema:
U malu zdjelu ulij mlijeko i zagrij u mikrovalnoj pećnici 20
sekundi dok ne postane mlako. Pospi želatinu po površini mlijeka i ostavi da
nabubri 10 minuta. U mali lonac na srednje jakoj vatri dodaj slatko vrhnje i
šećer.
Miješaj
dok se šećer ne otopi, zatim makni s vatre. Smjesa ne smije zakuhati. Dodaj
nabubrenu želatinu, hladnu kavu, vaniliju i sol u toplu kremastu smjesu te sve
dobro izmiješaj. Smjesu ulij u posudice za posluživanje i ostavi u hladnjaku
najmanje 4 sata, dok se ne stegne.
Hladna pjesma od karamele
Sastojci:
·
slatko vrhnje 1 šalica
·
karamel umak 0,25 šalica
·
cvijet
soli
Priprema:
Kada je panna cotta spremna za posluživanje, pripremi hladnu
pjenu. U zdjelu dodaj slatko vrhnje i karamel umak. Miksaj električnim mikserom
ili ručno dok ne dobiješ meke vrhove. Smjesa treba biti prozračna, ali ne
previše čvrsta. Pjenu pažljivo rasporedi na ohlađenu panna cottu. Pospi s malo
cvijeta soli i posluži.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar