PALAČINKE IZ PEĆNICE




Palačinke iz pećnice

 

 

Ne morate stajati kraj štednjaka i okretati svaku zasebnu palačinku. Cijelu smjesu možete izliti na dobro namašćeni lim za pečenje, dodati voće po želji, a potom staviti u pećnicu na pečenje. Kad su palačinke gotove, narežite ih i poslužite!

 

 

Palačinke iz pećnice

 

Sastojci:

 

  • 375 ml punomasnog mlijeka
  • 240 g brašna
  • 60 g maslaca
  • 50 g bijelog šećera
  • 2 velikih jaja
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • biljno ulje za podmazivanje
  • voće po želji

 

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      U jednu zdjelu stavite mokre sastojke: pomiješajte mlijeko, jaja, ekstrakt vanilije i rastopljeni maslac.

2.     U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i šećer, pa potom sljubite s mokrim sastojcima. Nemojte dugo miješati smjesu – tek toliko da se sastojci povežu.

3.     Prelijte smjesu na dobro namašćeni lim za pečenje. Na vrh smjese dodajte očišćeno, oprano i posušeno voće narezano na komade po želji.

4.     Sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 18 do 20 minuta, odnosno dok se smjesa ne ispeče i ne dobije zlatno-smeđu boju.

5.     Ohladite do kraja, pa narežite i poslužite. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA