NAOPAKI CHEESECAKE BEZ PEČENJA




Naopaki cheesecake bez pečenja

 

 

Trend „naopakog cheesecakea“ inovativna je verzija ovog omiljenog kolača koja privlači pažnju gurmana i ljubitelja kreativnih deserata. Kako je estetika, ali i doza neočekivanog i zabavnog sve poželjnija, naopaki je desert sve veći hit i na društvenim mrežama. U nastavku donosimo recept!

 

 

 

Naopaki cheesecake bez pečenja

 

Sastojci:

 

  • 250 g zdrobljenih keksa
  • 115 g maslaca
  • Prstohvat soli
  • 1 pakiranje krem sira (oko 225 g) na sobnoj temperaturi
  • 115 g mascarpone sira
  • 75 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 3 žlice džema od jagoda/domaćeg kompota

 

 

 

 

Priprema:

 

  • Usitnite kekse u sitne mrvice. Pomiješajte s maslacem i soli: U zdjeli pomiješajte otopljeni maslac i prstohvat soli s usitnjenim keksima. Dobro promiješajte.
  • Formirajte podlogu: Stavite 3/4 smjese keksa u dno kalupa. Pritisnite da dobijete tanak, ravnomjeran sloj koji pokriva dno i stranice kalupa.
  • Zamrznite podlogu: Stavite kalup u zamrzivač dok pripremate nadjev.
  • U mikseru s pomiješajte krem sir, mascarpone, šećer u prahu i vaniliju. Miješajte oko 30 sekundi dok smjesa ne postane kremasta i dobro povezana.
  • Dodajte vrhnje za šlag. Počnite miješati na niskoj brzini dok se smjesa ne poveže.
  • Postupno povećavajte brzinu i miješajte dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.
  • Izvadite kalup iz zamrzivača i prelijte kremasti nadjev u kalup.
  • Na vrh smjese stavite kompot ili džem i nježno promiješajte nožem.
  • Preko vrha pospite preostale usitnjene kekse, pazeći da bude ravnomjerno prekriveno.
  • Pokrijte kalup plastičnom folijom i stavite ga u hladnjak na oko 2 sata, ili dok se ne stisne.
  • Preokrenite i poslužite tako da je podloga od keksa na vrhu!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?