MUSAKA S BROKULOM I KRUMPIROM
Musaka s brokulom i krumpirom
Jedno od najomiljenih brzih i zasitnih jela koja se često
pripremaju za ručak tijekom radnog tjedna je musaka. U našim krajevima se tradicionalno priprema
s krumpirom i
mljevenim mesom, ali postoje razne povrtne verzije,
primjerice s tikvicama,
do je tradicionalna grčka musaka s patlidžanom.
Musaka s brokulom i krumpirom
Sastojci:
·
1 brokula
·
500 g krumpira
·
40 g parmezana
·
55 g maslaca
·
50 g brašna
·
500 ml mlijeka
·
1/2 žlicice muskatnog oraščića
·
mozarella ili neki tvrdi sir
Priprema:
Blanširajte
Brokulu narežite na cvjetove i kratko blanširajte u vreloj
vodi.
Kuhajte
Krumpir narežite i kuhajte 10-15 minuta.
Pržite
Otopite maslac pa dodajte brašno. Pržite uz stalno miješanje dok
smjesa ne dobije boju.
Kuhajte
Ulijte mlijeko i cijelo vrijeme miješajte da se sastojci dobro
sjedine. Posolite, popaprite i pospite muškatnim oraščićem. Kuhajte dok se umak
lagano ne zgusne uz stalno miješanje. Maknite sa štednjaka i dodajte parmezan
pa promiješajte.
Pecite
Musaku
pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar