LAŽNA MAĐARICA




Lažna mađarica

 

 

Lažna mađarica je brža i jednostavnija inačica starinskog čokoladnog kolača, mađarice. U originalnom receptu mađarica je kolač od puno tankih kora premazanih sočnom čokoladnom kremom, koji osvaja na prvu.

 

 

 

Lažna mađarica

 

Sastojci:

 

·        200 g čokolade za kuhanje

·        800 ml vode

·        5 žlica šećera

·        250 g maslaca

·        1 kg keksa

 

 

 

Za čokoladnu glazuru:

 

·        200 g čokolade za kuhanje

·        500 ml slatkog vrhnja

 

 

 

 

Priprema:

 

 

U posudu ulijte vodu, dodajte šećer, maslac i čokoladu, pa kad se sve otopi i prokuha, maknite s vatre i dodajte keks. Miješajte dok se smjesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upije tekući dio. Kako budete miješali, keks će se lomiti. Izlijte smjesu u posudu za pečenje kolača veličine 30 x 40 cm.

Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj slatko vrhnje, pa sve dobro izmiješajte. Prelijte preljev preko kolača. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u hladnjak. Kad se dobro ohladi, kolač narežite i poslužite.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?