LAŽNA MAĐARICA
Lažna mađarica
Lažna mađarica je brža i
jednostavnija inačica starinskog čokoladnog kolača, mađarice. U originalnom receptu
mađarica je kolač od puno tankih
kora premazanih sočnom čokoladnom kremom, koji osvaja na
prvu.
Lažna mađarica
Sastojci:
·
200 g čokolade za
kuhanje
·
800 ml vode
·
5 žlica šećera
·
250 g maslaca
·
1 kg keksa
Za čokoladnu glazuru:
·
200 g čokolade za
kuhanje
·
500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
U posudu ulijte vodu, dodajte šećer, maslac i čokoladu, pa kad
se sve otopi i prokuha, maknite s vatre i dodajte keks. Miješajte dok se
smjesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upije tekući dio. Kako budete
miješali, keks će se lomiti. Izlijte smjesu u posudu za pečenje kolača
veličine 30 x 40 cm.
Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj
slatko vrhnje, pa sve dobro izmiješajte. Prelijte preljev preko
kolača. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u
hladnjak. Kad se dobro ohladi, kolač narežite i poslužite.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar