KREMASTI KOLAČ OD JOGURTA



Kremasti kolač od jogurta

 

 

Kremasti kolač od jogurta fantastičan je desert. Ukusan je, nije previše sladak, a za njegovu pripremu nije vam potrebno puno sastojaka ni vremena. Ne treba vam čak ni mikser – smućkati ga možete i ručno.

 

 

 

Kremasti kolač od jogurta

 

 

Sastojci:

 

  • 400 g zaslađenog jogurta od vanilije
  • 40 g kukuruznog škroba
  • 4 jaja

 

 

 

 

Priprema:

 

 

 

1.      Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite mali kalup za torte promjera 16 centimetara i obložite ga papirom za pečenje. Stavite sa strane.

2.     U velikoj zdjeli pomiješajte jogurt od vanilije i jaja – dodajte jedno po jedno jaje kako biste detaljno izmiješali sastojke. Prosijajte kukuruzni škrob ravno u smjesu i dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

3.     Prelijte smjesu u pripremljeni kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 60 minuta, odnosno dok površina ne dobije karameliziranu namreškanu površinu.

4.     Pustite da se kolač ohladi do kraja, a potom ga prebacite u hladnjak na oko dva sata da se stisne. Potom ga narežite i uživajte. Dobar tek!

 

 

 

 

Pripremila:  Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?