KOLAČ OD SIRA S CIMETOM I MEDOM
Kolač od sira s cimetom i medom
Ovaj ukusan i drukčiji kolač od sira napravit
ćete lako, a u čitavom procesu najteže će vam pasti čekanje dok se potpuno ne
ohladi i ne stegne. Aromatični kolač od sira možete napraviti s kupovnim
lisnatim tijestom, koje ćete ionako namirisati cimetom i medom.
Kolač od sira s cimetom i medom
Sastojci:
- ulje u spreju, za kalup
- 225 g krem-sira, omekšalog
- 350 g šećera, podijeljeno (200
+ 150 g)
- 1 čajna žličica ekstrakta
vanilije
- 500 g kupovnog lisnatog tijesta
- 115 g maslaca, sobne
temperature
- 1 čajna žličica mljevenog
cimeta
- 85 g meda
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
175 stupnjeva.
2. Lim za pečenje dimenzija 23x33 centimetra namastite uljem u
spreju.
3. Električnom miješalicom tucite krem-sir, 200 g šećera i ekstrakt
vanilije dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Razvaljajte lisnato tijesto u dva pravokutnika veličine lima za
pečenje.
5. Jedan list tijesta utisnite u dno pripremljenog i namašćenog
kalupa.
6. Po njemu ravnomjerno rasporedite kremu od sira, šećera i
vanilije.
7. Kremu prekrijte drugim razvaljanim komadom tijesta.
8. Vilicom pomiješajte preostalih 150 g šećera, maslac i cimet pa
razmažite dobivenu smjesu po gornjoj kori.
9. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok se tijesto ne napuhne
i ne dobije zlatnosmeđu boju, oko 30 minuta.
10. Izvadite kolač iz pećnice i pokapajte ga medom.
11. Ostavite kolač u limu za pečenje dok se potpuno ne ohladi, oko
dva sata.
12. Narežite kolač na 12 (pod)jednakih kvadrata i poslužite
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar