KOLAČ OD SIRA S CIMETOM I MEDOM




Kolač od sira s cimetom i medom

 

 

Ovaj ukusan i drukčiji kolač od sira napravit ćete lako, a u čitavom procesu najteže će vam pasti čekanje dok se potpuno ne ohladi i ne  stegne. Aromatični kolač od sira možete napraviti s kupovnim lisnatim tijestom, koje ćete ionako namirisati cimetom i medom.

 

 

 

Kolač od sira s cimetom i medom

 

Sastojci:

 

  • ulje u spreju, za kalup
  • 225 g krem-sira, omekšalog
  • 350 g šećera, podijeljeno (200 + 150 g)
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 500 g kupovnog lisnatog tijesta
  • 115 g maslaca, sobne temperature
  • 1 čajna žličica mljevenog cimeta
  • 85 g meda

 

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.

2.     Lim za pečenje dimenzija 23x33 centimetra namastite uljem u spreju.

3.     Električnom miješalicom tucite krem-sir, 200 g šećera i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku smjesu.

4.     Razvaljajte lisnato tijesto u dva pravokutnika veličine lima za pečenje.

5.     Jedan list tijesta utisnite u dno pripremljenog i namašćenog kalupa.

6.    Po njemu ravnomjerno rasporedite kremu od sira, šećera i vanilije.

7.     Kremu prekrijte drugim razvaljanim komadom tijesta.

8.     Vilicom pomiješajte preostalih 150 g šećera, maslac i cimet pa razmažite dobivenu smjesu po gornjoj kori.

9.     Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok se tijesto ne napuhne i ne dobije zlatnosmeđu boju, oko 30 minuta.

10. Izvadite kolač iz pećnice i pokapajte ga medom.

11.   Ostavite kolač u limu za pečenje dok se potpuno ne ohladi, oko dva sata.

12.  Narežite kolač na 12 (pod)jednakih kvadrata i poslužite

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?