ČUPAVCI S BIJELOM ČOKOLADOM
Čupavci s bijelom čokoladom
Čupavci su jedan od najpopularnijih kolača, a sastoje se od
biskvita umočenog u čokoladu i posipanog kokosom. Nastali su od kolača koji se
zove lamingtons koji potječe iz Australije.
Čupavci s bijelom čokoladom
Sastojci:
·
7 jaja
·
7 žlica brašna
·
5 žlica šećera
·
1 žličica praška za
pecivo
·
150 ml ulja
Za glazuru:
·
300 g bijele čokolade
·
300 ml slatkog vrhnja
·
300 ml mlijeka
·
150 g kokosa
Priprema:
Biskvit:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Mikserom umutite žumanjke i
šećer. Nastavite miksati te postepeno dodavati ulje. U drugoj zdjeli tucite
bjelanjke dok se ne stvori čvrsti snijeg.
U žumanjke naizmjenično lagano miješajući dodavati žlicu brašna,
snijeg od bjelanjaka i prašak za pecivo. Brašno svakako prosijte jer će
tako biskvit biti prozračniji i bolje će narasti.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Lim za pečenje namazati uljem, posuti brašnom i uliti smjesu za
biskvit. Pecite oko 30 minuta. Kada se rubovi biskvita odmaknu od rubova
kalupa, kolač je pečen. Pustiti da se ohladi i rezati na kocke.
Glazura:
Glazuru napravite tako da pomiješate mlijeko i vrhnje, zatim
izlomite bijelu čokoladu i miješajte na laganoj vatri dok se čokolada potpuno
ne otopi. Paziti da glazura ne prokuha. Kocke uvaljajte u glazuru pa u kokos.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar