ČUPAVCI S BIJELOM ČOKOLADOM




Čupavci s bijelom čokoladom

 

Čupavci su jedan od najpopularnijih kolača, a sastoje se od biskvita umočenog u čokoladu i posipanog kokosom. Nastali su od kolača koji se zove lamingtons koji potječe iz Australije. 

 

 

 

Čupavci s bijelom čokoladom

 

Sastojci:

 

·        7 jaja

·        7 žlica brašna

·        5 žlica šećera

·        1 žličica praška za pecivo

·        150 ml ulja

 

 

 

 

Za glazuru:

 

·        300 g bijele čokolade

·        300 ml slatkog vrhnja

·        300 ml mlijeka

·        150 g kokosa

 

 

 

 

Priprema:

 

Biskvit:

 

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Mikserom umutite žumanjke i šećer. Nastavite miksati te postepeno dodavati ulje. U drugoj zdjeli tucite bjelanjke dok se ne stvori čvrsti snijeg.

 

U žumanjke naizmjenično lagano miješajući dodavati žlicu brašna, snijeg od bjelanjaka i prašak za pecivo. Brašno svakako prosijte jer će tako biskvit biti prozračniji i bolje će narasti.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Lim za pečenje namazati uljem, posuti brašnom i uliti smjesu za biskvit. Pecite oko 30 minuta. Kada se rubovi biskvita odmaknu od rubova kalupa, kolač je pečen. Pustiti da se ohladi i rezati na kocke.

 

 

Glazura:

 

Glazuru napravite tako da pomiješate mlijeko i vrhnje, zatim izlomite bijelu čokoladu i miješajte na laganoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi. Paziti da glazura ne prokuha. Kocke uvaljajte u glazuru pa u kokos.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?