COCA - SPECIJALITET KOJI ŠPANJOLCI OBOŽAVAJU
Coca – specijalitet koji Španjolci obožavaju
Volite li pizzu, dajte priliku coci - skromnom jelu koje mami mirisnim
nadjevima od mesa i povrća...
Coca
Sastojci:
Za tijesto:
- 120 g brašna
- 1 prstohvat soli
- 1 žličica šećera
- 45 ml vode
- 1 žličica instant kvasca
- 2 žličice maslinovog ulja
Za nadjev:
- 1 glavica luka
- 2 pečene crvene paprike
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 žličica mljevene paprike
Priprema:
Priprema tijesta:
Dodajte sve sastojke za tijesto u veliku zdjelu i promiješajte.
Izvadite tijesto na radnu površinu i dobro ga umijesite dok ne postane glatko i
elastično. Ako je tijesto previše suho, dodajte jednu po jednu žlicu vode dok
se ne poveže. Vratite tijesto u zdjelu i prekrijte ga kuhinjskom krpom.
Ostavite da se diže na toplom mjestu oko sat vremena.
Priprema tijesta:
Luk i paprike narežite na tanke ploške. Luk pržite na ulju
povremeno miješajući pa za pet minuta dodajte i papriku pa nastavite pržiti dok
se luk ne počne počne karamelizirati. Ostavite sa strane.
Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 5 mm i izbockajte ga
vilicom. Premažite ga maslinovim uljem, rasporedite nadjev i stavite na lim za
pečenje prekriven papirom za pečenje. Pecite na 220°C oko 10-12 minuta, ili dok
ne postane zlatno smeđe.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar