COCA - SPECIJALITET KOJI ŠPANJOLCI OBOŽAVAJU




Coca – specijalitet koji Španjolci obožavaju

 

 

Volite li pizzu, dajte priliku coci - skromnom jelu koje mami mirisnim nadjevima od mesa i povrća...

 

 

Coca

 

Sastojci:

 

Za tijesto:

 

  • 120 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žličica šećera
  • 45 ml vode
  • 1 žličica instant kvasca
  • 2 žličice maslinovog ulja

 

 

 

Za nadjev:

 

  • 1 glavica luka
  • 2 pečene crvene paprike
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica mljevene paprike

 

 

 

 

Priprema:

 

 

Priprema tijesta:

 

Dodajte sve sastojke za tijesto u veliku zdjelu i promiješajte. Izvadite tijesto na radnu površinu i dobro ga umijesite dok ne postane glatko i elastično. Ako je tijesto previše suho, dodajte jednu po jednu žlicu vode dok se ne poveže. Vratite tijesto u zdjelu i prekrijte ga kuhinjskom krpom. Ostavite da se diže na toplom mjestu oko sat vremena.

 

 

Priprema tijesta:

 

Luk i paprike narežite na tanke ploške. Luk pržite na ulju povremeno miješajući pa za pet minuta dodajte i papriku pa nastavite pržiti dok se luk ne počne počne karamelizirati. Ostavite sa strane.

 

 

Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 5 mm i izbockajte ga vilicom. Premažite ga maslinovim uljem, rasporedite nadjev i stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Pecite na 220°C oko 10-12 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđe.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?