ŠPAGETI S KOZICAMA i RAJČICAMA





Špageti s kozicama i rajčicama

 

 

Dobra organiziranost u kuhinji krucijalna je za brzu pripremu ručka ili večere. U tome će vam pomoći i namirnice koje se ne moraju dugo termički obrađivati, ali i pokoji trik kao što je to slučaj s ovim receptom za tjesteninu s kozicama.

 

 

 

Špgati s kozicama i rajčicama

 

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·       8 artičoka (listovi i srce)

·        4 rajčice

·       250 g kozica

·        3 mlada luka

·        Sol

·        400 g špageta

·        2 žlice maslinova ulja

·        200 g vrhnja za kuhanje

·        kajenski papar

·        100 ml sherryja

·        2 žlice zelenog papra

 

 

Priprema:

 

Srčike mariniranih artičoka iz staklenke stavite na kuhinjski papir da se ocijede i uzdužno ih narežite na četiri dijela. Rajčice operite, prelijte vrelom vodom, ogulite, maknite sjemenke i narežite na kockice. Kozice isplahnite i posušite. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće. Zakuhajte veliku količinu vode, posolite i prema uputama na pakiranju skuhajte špagete. U međuvremenu na širokoj tavi zagrijte ulje i na tome pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte kozice i artičoke te kratko popržite. Dodajte kockice rajčice i također kratko kuhajte. Umiješajte sherry, vrhnje i zeleni papar. Dodajte sol i kajenski papar.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA