BRZI NJOKI S PILETINOM
Brzi njoki s piletinom
Piletina i njoki poznata su klasična kombinacija za brz i
jednostavan ručak. Većina obožava ovo jelo zbog kremaste teksture, a neki zbog
jednostavnosti pripreme. Za vas smo pronašli recept za njoke pripremljene u umaku
od piletine i špinata, a jelo možete
pripremiti dan prije i ponjeti sa sobom na posao.
Brzi njoki s piletinom
Sastojci:
·
maslinovo ulje
·
30 maslaca
·
350 g pilećih prsa
·
4 češnja češnjaka
·
75 ml bijelog vina
·
1 žličica mix
talijanskih suhih začina
·
400 ml pilećeg temeljca
·
180 g krem sira
·
500 g njoka
·
100 g mladog špinata
·
30 g parmezana
·
papar
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa u
njemu otopite maslac, kad se malac potpuno otopi dodajte pileća prsa narezana
na kockice i kuhajte 4-5 minuta na srednjoj vatri. Umiješajte češnjak i
nastavite kuhati. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok alkohol ne ispari.
Umiješajte mix začina i temeljac. Kad temeljac lagano zakuha, umiješajte krem
sir. Rastopite ga i neprestano miješajte dok ne dobijete kremasti umak. Ugasite
vatru i umiješajte naribani parmezan. začinite svježe mljevenim paprom i soli.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar