BRZI NJOKI S PILETINOM




Brzi njoki s piletinom

 

 

Piletina i njoki poznata su klasična kombinacija za brz i jednostavan ručak. Većina obožava ovo jelo zbog kremaste teksture, a neki zbog jednostavnosti pripreme. Za vas smo pronašli recept za njoke pripremljene u umaku od piletine i špinata, a jelo možete pripremiti dan prije i ponjeti sa sobom na posao. 

 

 

 

Brzi njoki s piletinom

 

Sastojci:

 

·        maslinovo ulje

·        30 maslaca

·        350 g pilećih prsa

·        4 češnja češnjaka

·        75 ml bijelog vina

·        1 žličica mix talijanskih suhih začina

·        400 ml pilećeg temeljca

·        180 g krem sira

·        500 g njoka

·        100 g mladog špinata

·        30 g parmezana

·        papar

 

 

 

 

Priprema:

 

 

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa u njemu otopite maslac, kad se malac potpuno otopi dodajte pileća prsa narezana na kockice i kuhajte 4-5 minuta na srednjoj vatri. Umiješajte češnjak i nastavite kuhati. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Umiješajte mix začina i temeljac. Kad temeljac lagano zakuha, umiješajte krem sir. Rastopite ga i neprestano miješajte dok ne dobijete kremasti umak. Ugasite vatru i umiješajte naribani parmezan. začinite svježe mljevenim paprom i soli.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe