PANETTONE
Panettone Panettone je tradicionalni talijanski božićni kolač koji se već stoljećima peče u vrijeme blagdana. Njegova mekana, prozračna tekstura, bogat okus voća i maslaca te neodoljiva aroma čine ga omiljenim desertom na božićnim stolovima diljem svijeta. Ovaj slatki kruh potječe iz Milana, ali brzo je osvojio srca ljubitelja slastica širom svijeta. Jednostavan za pripremu, panettone zahtijeva malo strpljenja zbog dizanja tijesta, ali rezultat vrijedi svakog trenutka čekanja. Donosimo jednostavan domaći recept koji možete pripremiti uz minimalan trud i maksimalan užitak. Panettone Sastojci: 80 ml mlijeka 140 g šećera 1⁄2 vrećice instant kvasca Dolcela 450 g pšeničnog glatkog brašna Podravka 4 jaja 170 g maslaca 1 žličica praška za pecivo 1 žličica soli 3 žumanjka 1 vanilin šećer 1 limun šećer 100 g grožđica 80 g kandiranog limuna i naranče Priprema: 1. U toplo mlijeko dodajte žličicu šećera i instant kvasac, dodajte 100 g brašna i zamijesite tijesto. Pokrij...