BRZA TOČKASTA TORTA




Brza točkasta torta

 

 

Evo jedan recept za tortu koju će svi voljeti! Radi se o čokoladnoj crno – bijeloj točkastoj torti, nema pečenja i možete je napraviti za samo pola sata! Nježna, kremasta – čista fantazija!

 

 

Brza točkasta torta

 

Sastojci:

 

·        1,2 l mlijeka po izboru

·        7 žlica smeđeg šećera (eritrit, stevija… smanjiti količinu ako je biljno mlijeko zaslađeno)

·        3 pudinga od vanilije ili okusa slatko vrhnje

·        300 grama tamne čokolade

·        100 grama bijele čokolade

·        500 ml slatkog vrhnja (biljnog ili mliječnog)

·        keks po želji (oko 200 gr, npr Grancereale, Mcvities, Petit Beurre, Plazma)

 

 

 

 

Priprema:

 

 

U 300 ml mlijeka razmutite 3 pudinga i šećer. Ostatak mlijeka uspite u posudu srednje veličine te na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuha. Dodajte smjesu za puding te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.

Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu ili tamnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade.

Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u smjesu s čokoladama.

U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatkog vrhnja pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.

Keks namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u hladnjak na par sati kako bi se torta stisnula.

Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okrugli pladanj na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite.

Odstranite kalup i, to je to.

U slast!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA