BRZA TOČKASTA TORTA
Brza točkasta torta
Evo jedan recept za tortu koju
će svi voljeti! Radi se o čokoladnoj crno – bijeloj točkastoj torti, nema
pečenja i možete je napraviti za samo pola sata! Nježna, kremasta – čista
fantazija!
Brza točkasta torta
Sastojci:
·
1,2 l mlijeka po izboru
·
7 žlica smeđeg šećera
(eritrit, stevija… smanjiti količinu ako je biljno mlijeko zaslađeno)
·
3 pudinga od vanilije
ili okusa slatko vrhnje
·
300 grama tamne čokolade
·
100 grama bijele
čokolade
·
500 ml slatkog vrhnja
(biljnog ili mliječnog)
·
keks po želji (oko 200
gr, npr Grancereale, Mcvities, Petit Beurre, Plazma)
Priprema:
U 300 ml mlijeka razmutite 3 pudinga i šećer. Ostatak mlijeka
uspite u posudu srednje veličine te na srednjoj temperaturi pričekajte da
prokuha. Dodajte smjesu za puding te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.
Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu
ili tamnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi.
Nakon toga smjese ostavite da se ohlade.
Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u
smjesu s čokoladama.
U
okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa
strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte
kako bi se formirale crno-bijele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatkog
vrhnja pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte
žuriti.
Keks namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko
kolača stavite foliju i ubacite u hladnjak na par sati kako bi se torta
stisnula.
Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okrugli
pladanj na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite.
Odstranite kalup i, to je to.
U slast!
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar