KREMASTA PALENTA S PEČENIM RAJČICAMA I SLANUTKOM
Kremasta palenta s pečenim rajčicama i slanutkom Vrući ljetni mjeseci idealni su za isprobavanje laganih i nutritivno bogatih jela koja ne zahtijevaju pretjerani trud ni puno vremena. Ovom opisu savršeno odgovara kremasta palenta upotpunjena pečenim rajčicama, češnjakom, slanutkom i parmezanom. Kremasta palenta s pečenim rajčicama i slanutkom Sastojci: 280 g cherry rajčica s grančicom konzerva slanutka (oko 400 g) 4 režnja češnjaka 2 žlice maslinovog ulja 500 ml povrtnog temeljca 150 g palente velika žlica maslaca 4 žlice fino ribanog parmezana parmezan u listićima za posluživanje šaka listova bosiljka za posluživanje Priprema: Zagrijte pećnicu na 200°C. Rajčice, slanutak i nasjeckani češnjak stavite na lim za pečenje. Prelijte maslinovim uljem, lagano promiješajte i začinite solju i paprom. Pecite 20 minuta, dok rajčice ne popucaju. Zakuhajte temeljac u loncu. Smanjite vatru pa polako dodajte palentu uz stalno miješanje. Kuhajte na laganoj vatri 20-25 minuta i p...