BRUTTI MA BUONI - KEKSI OD 3 SASTOJKA




Brutti ma buoni  - keksi od tri sastojka

 

Brutti ma buoni klasični su talijanski kolačići koji se u prijevodu nazivaju „ružni, ali dobri“. Poznati su i kao mandorlati di San Clement, a omiljeni su u Toskani. Za pripremu će vam biti potrebni orašasti plodovi poput badema ili lješnjaka te šećer i bjelanjci. 

 

 

 

Brutti ma buoni

 

Sastojci:

 

  • 170 g lješnjaka
  • 150 g šećera
  • 3 srednja jaja (samo bjelanjak)

 

 

 

 

Priprema:

 

 

1.      U sjeckalici ili mlincu usitnite lješnjake i šećer dok ne dobijete teksturu sličnu pijesku. Pazite da ne pretjerate s miješanjem kako ne biste dobili maslac od lješnjaka.

2.     Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.

3.     Zagrijte smjesu od lješnjaka i šećera u loncu na laganoj vatri. Dodajte trećinu istučenih bjelanjaka u smjesu od lješnjaka i šećera te lagano umiješajte. Umiješajte i preostale tučene bjelanjke dok se ne sjedini. Nastavite kuhati na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne — to obično traje oko 30 minuta uz stalno miješanje.

4.     Zagrijte pećnicu na 150°C. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu i istiskujte u hrpicama na lim obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljan razmak između njih pa pecite oko 30 minuta.

5.     Prema želji kekse pospite mljevenim lješnjacima i/ili šećerom u prahu.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA