TROSLOJNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE
Troslojni
kolač koji se ne peče
Ovaj jednostavan kolač od
tri ukusna sloja – podloge od Oreo keksa, kreme
od vanilije i čokoladne kreme uvijek će ispasti kako
treba, a uzet će vam samo pola sata.
Troslojni kolač koji se ne peče
Sastojci:
- 405 g Oreo keksa (36 komada)
- 85 g maslaca, otopljenog
- 225 g krem-sira, omekšalog
- 50 g šećera
- 750 ml mlijeka, podijeljeno (30
ml + 720 ml)
- 220 g čokoladnog
instant-pudinga
- 40 g šećera u prahu
- 30 g instant-pudinga od
vanilije
- 240 ml vrhnja za šlag
- 1 čajna žličica ekstrakta
vanilije
- naribana čokolada, za ukras, po
želji
Priprema:
1.
Namastite lim za
pečenje veličine 23x33 centimetra.
2. Izmrvite Oreo kekse i odvojite ¼ šalice.
3. U velikoj zdjeli pomiješajte ostale kekse i otopljeni maslac.
Utisnite smjesu u dno pripremljenog lima za pečenje i stavite u hladnjak.
4. Mikserom istucite omekšali krem-sir. Dodajte šećer i mlijeko i
miksajte dok se sve ne sjedini. Ostavite sa strane.
5.
U drugu zdjelu ulijte
vrhnje za šlag, šećer u prahu, prašak pudinga od vanilije i ekstrakt vanilije
pa miksajte najprije malom, a onda srednjom brzinom dok ne dobijete čvrstu
kremu.
6. Pola kreme umiješajte u smjesu od krem-sira, rasporedite po
podlozi od keksa i vratite u hladnjak.
7.
U velikoj zdjeli
umutite mlijeko i prašak čokoladnog pudinga. Ostavite da stoji oko 5 minuta,
promiješajte i rasporedite po sloju od krem- sira.
8. Pospite smrvljenim keksima i naribanom čokoladom, po želji,
prekrijte lim plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 3 do 4 sata.
9. Izvadite iz hladnjaka, narežite i poslužite s preostalom kremom
od vanilije.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar