PHILLY CHEESESTEAK TJESTENINA
Philly
Cheesesteak tjestenina
Philly Cheesesteak je popularni američki sendvič koji kombinira sitno
sjeckane komadiće junećeg odreska, povrće i sir. Nastao je tridesetih godina
prošlog stoljeća u Philladelphiji u Sjedinjenim Američkim Državama po kojima je
dobio i ime.
Philly Cheesesteak tjestenina
Sastojci:
- •
450 g junećeg odreska (najbolje ribeye)
- 225 g suhe tjestenine
- 225 g šampinjona
- 170 g sira provolone
- 125 ml vrhnja za kuhanje
- 125 ml punomasnog mlijeka
- 3-4 češnja češnjaka
- 1 litra mesnog temeljca
- 1 luk
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 1 čajna žličica mediteranske
mješavine začina
- biljno ulje po želji
- sol i papar po želji
Priprema:
1.
U dubljoj tavi
zagrijte malo ulja, pa na njemu ispecite juneći odrezak koji ste prethodno
začinili sa solju, paprom i mediteranskom mješavinom začina te narezali na
tanke ploške. Pecite komadiće junetine na visokoj temperaturi nekoliko minuta s
obje strane dok se termički ne obrade do kraja. Pečene komadiće odreska
zamotajte u aluminijsku foliju i stavite sa strane da se odmara.
2.
U istu tavu dodajte
još ulja i ispirjajte nasjeckane šampinjone. Pirjajte ih oko osam do 10 minuta
dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Stavite ih sa strane zajedno s
junetinom.
3.
U istoj tavi
prepirjajte nasjeckani luk i paprike dok povrće ne omekša. Dodajte i češnjak te
pirjajte sve zajedno još oko pola minute. Potom podlijte tavu s mesnim
temeljcem. Drvenom kuhačom ostružite zagorjele komadiće mesa i masnoće. U tavu
ulijte mlijeko, vrhnje za kuhanje i suhu tjesteninu. Poklopite lonac i pustite
da se kuha 10 do 12 minuta dok tjestenina ne postane al dente, a umak se ne
zgusne.
4.
U tavu vratite
prepirjane gljive i dodajte naribani sir. Posolite po potrebi i pustite da se
sira rastopi. Servirajte tjesteninu s pečenim komadićima junetine i salatom po
želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar