Postovi

FRANCUSKI MESNI GULAŠ U CRVENOM VINU

Slika
Francuski mesni gulaš u crvenom vinu     Na jugozapadu Francuske smjestila se povijesna regija Gaskonja, a koja je ljubiteljima hrane poznata po odvažnim okusima i zemljanim notama. Upravo iz nje potječe ovaj gulaš od junetine i korjenastog povrća.       Francuski mesni gulaš u crvenom vinu     Sastojci:   1,5 kg junetine 750 ml crvenog vina 500 ml mesnog temeljca 100 g špeka 60 ml brandyja 60 otkoštenih suhih šljiva 45 g brašna 2 mrkve 2 pastrnjaka 2 žlice pačje masti 2-3 češnja češnjaka 1 luk grančice sviježeg timijana svježi peršin sol i papar po želji         Priprema:     1.       Zagrijte pećnicu na 135 Celzijeva stupnja. 2.      Meso narežite na komade veličine oko 3-4 centimetara. Dobro ga posušite papirnatim ručnikom. Posolite ga i popaprite po želji. 3.    ...

8 ZNAKOVA DA IZGLEDATE PUNO BOLJE NEGO STE MISLILI

Slika
8 znakova da izgledate puno bolje nego što ste mislili     Ako ste se ikad pitali zašto se ljudi ponašaju na određeni način u vašem društvu, možda je razlog upravo vaš izgled. Ako ste prepoznali neke od ovih znakova, možda je vrijeme da promijenite percepciju o sebi. Dakle, sljedeći put kada se zapitate jeste li privlačni, obratite pažnju na suptilne signale –  možda ste ljepši nego što mislite!       Ljudi češće prilaze vašim prijateljicama nego vama Možda ste primijetili da u izlascima ljudi prilaze vašim prijateljicama, dok vas pomalo ignoriraju. To ne znači da niste privlačni – upravo suprotno. Ponekad ljepota može djelovati zastrašujuće i ljudi pretpostave da biste ih mogli odbiti. Radije biraju "sigurniji" put i prilaze nekome tko im se čini dostupnijim.     Druge djevojke su natjecateljski nastrojene u vašoj blizini Ako ste primijetili da se neke djevojke u vašem društvu ponašaju natjecateljski, staln...

MIRISNI I SLATKI ARANCINI

Slika
MIRISNI I SLATKI ARANCINI        Neodoljive grickalice od ušećerene korice naranče, limuna ili mandarina okusom podsjećaju na gumene bombone, ali mnogo su zdravije i aromatičnije. Dio su mediteranske kuhinje, a priprema je vrlo jednostavna, potrebno je samo malo vremena i strpljenja.           ARANCINI      Sastojci:   • 500 g korice naranče, limuna ili mandarina • šećer + sitni šećer          Priprema:     Koricu agruma narežite i namačite tjedan dana uz mijenjanje vode dva puta na dan.   Kada omekša kuhajte u malo vode 15 minuta.   Ocijedite, izvažite, pa pripremite šećera točno koliko teži kuhana korica.   Šećer prokuhajte u malo vode i dodajte koricu.    Nakon što prokuha izrežite je u trakice i dobro uvaljajte u sitni šećer.    Trakice složite na kuhinjsku krpu i pusti...

12 VAŽNIH LEKCIJA KOJE DOLAZE NAKON RAZOČARANJA

Slika
12 važnih lekcija koje dolaze nakon razočaranja     Kada ste u najtežem stanju i potpuno prepušteni nevolji, nemojte očekivati da će vas drugi podići i stati na vašu stranu. No, možete očekivati da vas život podigne – a ovo su 12 važnih lekcija koje naučite kada vas netko razočara.       Naučite da ljudi ponekad jednostavno ne mogu razumjeti vašu bol Ako se netko nije suočio sa  vlastitim patnjama , teško će vas istinski shvatiti. Možete im pokušati objasniti, ali prava spoznaja dolazi tek kada se i sami nađu u sličnoj situaciji.     Shvatite da ste vi jedina osoba koja može pomoći sebi Vi ste ti koji aktivno rješavate vlastite probleme.     Pravi prijatelji pojavljuju se u teškim trenucima Također ćete otkriti tko vam je zaista  odan , a tko samo igra igre.      Neki ljudi jednostavno nisu sposobni saslušati vas Trebate se distancirati od takvih osoba.   ...

VARAŽDINSKI KLIPIĆI

Slika
Varaždinski klipići     VARAŽDINSKI KLIPIĆI      Varaždinski klipić kako mu glasi naziv na kajkavskom narječju, hrvatski je proizvod zaštićen u Europskoj uniji. Dobar tek!         Varaždinski klipići      Sastojci:   • 1 kg glatkog brašna  • 1 svježi kvasac  • 600 ml mlijeka • 250 g ulja • 1 žlica šećera  • 1,5 žličica soli • žumanjak za premazivanje • sezam, kumin ili sol za posipanje          Priprema:     Kvasac izmrvite u 200 ml toplog mlijeka i dodajte prstohvat šećera, pa ostavite da se aktivira 10 do 15 minuta.    Pomiješajte brašno, žlicu šećera i žličicu i pola soli te dodajte aktiviranu smjesu kvasca i mlijeka.    Ulje pomiješajte s preostalim toplim mlijekom.   Žlicom ili mikserom s nastavkom za dizano tijesto mijesite brašno s kvascem i postupno dodaj...

5 NAČINA KAKO PROVESTI VALENTINOVO AKO STE SAMI

Slika
  5 načina kako provesti Valentinovo ako ste sami       Biti sam na Valentinovo ne mora nužno biti loše i demotivirajuće. Isto tako ne mora buditi negativne emocije i stavljati ovaj blagdan na listu onih najmržih. Jednostavno promijenite perspektivu (a možda i okolinu) i taj dan vam doista može biti zanimljiv.       Započnite dan sitnim užitcima Uspjeh je od sebe napraviti sebi najbolje društvo stoga isplanirajte dan tako da ga provedete točno onako kao biste vi htjeli. Jutarnja šetnja šumom, oko jezera, joggiranje, pa kava u omiljenom specialty coffe kafiću, doručak koji će vas napuniti energijom… Složite listu malih, ali slatkih gušteva koje će vam početak dana učiniti primamljivim.       Poklonite si ono što biste voljeli dobiti od nekog Omiljeni parfem, izazovno donje rublje, spa vikend, bombonijera, najdraža boca vina – sve ovo doista si možete pokloniti sami i sve će vam sigurno “trebati”. ...

TORTA OD LIMUNA I MASLINOVOG ULJA

Slika
Torta od limuna i maslinovog ulja     Maštajući o ljetu na Mediteranu, sjetili smo se jednog izvrsnog, sočnog i osvježavajućeg kolača za koji nam zapravo i ne treba ljetno voće. Ako kod kuće imate domaći limun i maslinovo ulje, za čas ćete pripremiti ovu poslasticu i teleportirati se na svoju omiljenu sunčanu terasu. Torta od limuna i maslinovog ulja spas je kada trebamo brzi desert ili doručak.     Torta od limuna i maslinovog ulja   Sastojci:   160 g šećera 2 velika jaja 1 žlica naribane limunove korice 135 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja 115 g grčkog jogurta 60 g mlijeka 2 žlice limunovog soka 190 g brašna 1 žličica praška za pecivo prstohvat soli šećer u prahu za dekoraciju         Priprema:   Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. obložite dno kalupa za tortu papirom za pečenje. U zdjeli ...