Postovi

ODRESCI OD CVJETAČE U MASLACU S KAPARIMA I KRUŠNIM MRVICAMA

Slika
Odresci od cvjetače u maslacu s kaparima i krušnim mrvicama     Kupus  je jedna od najpopularnijih zimskih namirnica, posebno kiseli, ali kad planirate jelovnik nikako nemojte zanemariti  cvjetaču, kelj, brokulu i  prokulice .  Povrće iz porodice kupusnjača može se pripremiti na razne načine, a najčešće ih jedemo u  varivima . Cvjetača je popularna i  pohana ili pržena,  a najčešće se poslužuje kao prilog ili predjelo ili pak vegetarijansko glavno jelo.       Odresci od cvjetače u maslacu s kaparima i krušnim mrvicama     Sastojci:   ·        2 glavice cvjetače ·        200 ml maslinovog ulja ·        300 g maslaca ·        200 g krušnih mrvica ·        vezica svježeg peršina, sitno nasjeckanog ·    ...

3 ZNAKA KOJA UKAZUJU NA TO DA STE BAŠ VI SNAŽNA I NEOVISNA OSOBA

Slika
3 znaka koja ukazuju na to da ste baš vi snažna i neovisna osoba     Samopouzdanje  doprinosi sposobnosti suočavanja sa životnim izazovima, postizanju osobnog i profesionalnog uspjeha, kao i općenitim osjećajem zadovoljstva u životu. Ono se razvija s vremenom, a uvijek možemo raditi na općenitom poboljšanju ove kvalitete. Dobra je vijest da nikada nije prekasno osvijestiti vlastitu vrijednost i biti samopouzdanija osoba.       Osjećate tko ste i što želite Osobe s visokim samopouzdanjem imaju duboku povezanost sa svojim identitetom i unutarnjim željama. Njihova jasnoća uma omogućava im usredotočenost na postavljanje ciljeva i odabir optimalnih puteva za njihovo ostvarenje. Umjesto da gube vrijeme razmišljajući o nedostatcima ili vještinama koje im nedostaju, samopouzdane individue fokusiraju se na rješenja i prepoznaju vlastite kvalitete. Nisu opterećene prošlim pogreškama ili propuštenim prilikama, već su zadovoljne trenutni...

ZAPEČENI PIRE KRUMPIR SA SIROM

Slika
Zapečeni pire krumpir sa sirom    Krumpir  je od davnina bio jedna od glavnih namirnica u prehrani, posebice u kontinentalnom dijelu gdje se i tradicionalno uzgaja. Jako je zasitan, ali i svestran pa se pripremao na različite načine, od priloga do samostalnog jela. Među najomiljenija jela spada pire krumpir, a u ovom receptu kombinira se sa sirom.     Sastojci:   • 1 kg krumpira, oguljen i narezan na velike komade • 25 g maslaca, narezan na kockice + za mazanje • 250 ml mlijeka  • 1 žličica senfa  • 225 g ribanog sira  • vlasac, sitno nasjeckan • 1 jaje • sol i papar          Priprema:     Stavite krumpir u veliki lonac, prelijte ga vodom i dodajte žličicu soli.   Kuhajte 12 do 15 minuta dok krumpir ne omekša.   Dobro ocijedite pa vratite u posudu i ostavite nekoliko minuta na laganoj vatri.    Zagrijte pećnicu na 190 s...

5 SAVJETA UZ KOJE KOSA MOŽE MIRISATI TIJEKOM CIJELOGA DANA

Slika
5 savjeta uz koje kosa može mirisati tijekom cijeloga dana     Mirisna  kosa  glavni je beauty cilj kojemu teže sve žene, a postizanje tako naizgled jednostavnog zadatka zapravo je poprilično teško. I dok su osobna higijena i redovito pranje kose okosnica u postizanju istoga, postoje zanimljivi i jednostavni koraci koji nam itekako mogu pomoći u dosezanju cjelodnevno mirisne i njegovane kose.       Ne zaboravite oprati četku ili češalj koje redovito koristite za stiliziranje Iako redovito pranje četki za kosu koje svakodnevno koristimo nije toliko uobičajeno, ovo je osnovna stvar koju trebate promijeniti. Upravo zbog toga što su četke za kosu u svakodnevnoj uporabi nekoliko puta dnevno, očito je da se na njima taloži velika količina prljavštine i bakterija. Redovito čišćenje predmeta za oblikovanje kose jako je važno, a po želji možete nanijeti malo mirisnog ulja kako bi vaša kosa poprimila ugodne note svakim novim stilizi...

CIMET BANANA KOLAČ

Slika
Cimet banana kolač     Zimi se volimo ušuškati u topli dom, opustiti uz omiljenu seriju i uživati u nečemu slatkom. A što bolje zaokružuje takav dan nego mirisni kolač? Cimet banana kolač   je upravo ono što trebate – veganski, savršeno začinjen i sočan.     Cimet banana kolač   Sastojci:   Za biskvit:   220 g pasirane banane (2,5 banane) 90 g svijetlo smeđeg šećera 50 g kokosovog šećera 80 g maslinovog ulja 65 g umaka od jabuka (a možete i od banana) 1 žličica ekstrakta vanilije 3 žlice maslaca od badema 1 žlica cimeta 1/4 žličice muškatnog oraščića 1/8 žličice đumbira u prahu 180 g glatkog brašna 1/2 žličice sode bikarbone 1/2 žličice praška za pecivo prstohvat soli       Za glazuru:   110 ml vrhnja za šlag 100 g veganskog krem ​​ sira 1 žličica ekstrakt...

NOVE NAVIKE PUTNIKA

Slika
NOVE NAVIKE PUTNIKA        Svaki putnik ima svoje razloge zašto voli putovati i želi posjetiti određenu destinaciju. Zanimljivo je da svaku godinu obilježi neki novi trend u putovanjima, a oblikuju ih upravo putnici navodeći svoje ideje kamo žele otići te dajući savjete kako se pripremiti i najbolje provesti na željenoj destinaciji.          JOMO     Sve više putnika prigrlilo je ideju da putuju neopterećeni, da na jednoj lokaciji ostaju dulje, da otkrivaju i doživljavaju dinamiku grada i mjesta koje posjećuju, upoznaju stanovnike, uživaju u društvu s kojim putuju.          CALMCATIONS      Ovaj trend možemo najjednostavnije opisati kao odmor koji je isključivo namijenjen postizanju osjećaja mira. Nije riječ o potpuno novom trendu, ali u posljednje vrijeme priželjkuje ga sve više putnika. Razlog je tomu potreba za odmakom od prometne gužve,...

SLATKO ZELJE S RAJČICOM

Slika
Slatko zelje s rajčicom   Radi se o varivu za koje je potreban samo  kupus i rajčica te naravno luk i začini . U varivo možete dodati i mrkvu, iako nije obavezno. Ovo je jedno od  jeftinijih jela na žlicu , a jako paše nakon napornog radnog dana.       Slatko zelje s rajčicom   Sastojci:   1 glavica kupusa 1 glavica luka 1 veća mrkva malo ulja 3 dl pasirane rajčice ili soka od rajčice sol, papar       Priprema:   Popržite luk   Na ulju popržite sitno nasjeckani luk. Dodajte mrkvu narezanu na kolutove.        Narežite kupus Opranu glavicu kupusa narežite na veće komade, pa dodajte povrću i zalijte otprilike toliko da prekrije pripremljeni kupus, oko 2 čaše vode.    Kuhajte Kuhajte na laganoj vatri uz dolijevanje vode toliko da kupus uvijek bude prekriven.    Dodajte rajčicu Kada je kupus lijepo omekšao ...

JESTE LI ZA ŠALICU MOCHE MOUSSE?

Slika
JESTE LI ZA ŠALICU MOCHE MOUSSE?       Smeđi tonovi već su dugo favoriti u svijetu šminke zato što pristaju svim tonovima kože. No mocha mousse ide korak dalje i donosi profinjenost kojom se naglašava prirodna ljepota te unosi doza luksuza u svakodnevna izdanja.         BEAUTY      Ova bogata nijnasa savršena je za kreiranje modernoga smeđeg smokey eye looka. Koristite mat mocha mousse nijansu kao bazu na kapcima, dodajte metalik smeđe ili brončane nijanse u unutarnji kut oka, a završite crnim ili tamnosmeđim tušem za oči i bogatom maskarom za dramatičan, ali sofisticiran izgled.         RUMENILO I RUŽ     Kremastim rumenilom u mocha mousse nijansi naglasit ćete jagodice i tenu dodati suptilnu toplinu, a za dodatni sjaj preko rumenila nanesite highlighter u zlatnim tonovima. Tako nastaje prirodan, zdrav izgled koji odiše svježinom i glamurom.  ...