Postovi

5 NAVIKA KOJE DJELUJU POZITIVNO, A ZAPRAVO NAS UNIŠTAVAJU

Slika
5 navika koje djeluju pozitivno, a zapravo nas uništavaju     Svakome treba vremena da otkrije svoju  životnu svrhu . Mnogi ljudi u mladosti žive od dana do dana, navikama usmjerenim na neposredne ciljeve, bez puno razmišljanja o budućnosti i onome što bi im dugoročno moglo donijeti ispunjenje. Nažalost, određena ponašanja potrebno je promijeniti na vrijeme kako bi put kojim se krećemo bio što smisleniji.       Opsjednutost samim sobom Pretjerano razmišljanje o tome kako nas drugi doživljavaju i kako izgledamo može nas zatvoriti u krug  egocentričnog razmišljanja , sprječavajući nas da se usredotočimo na istinski značajne ciljeve. Studije pokazuju da opsjednutost samim sobom stvara mentalnu barijeru koja nas udaljava od iskustava koja nas mogu istinski ispuniti. Svrha se nalazi prije svega u  pomaganju drugima  i  poboljšanju svijeta oko nas .   Jurnjava za novcem i materijalnim dobrima Novac mo...

HUMUS S AVOKADOM

Slika
Humus s avokadom   Recept za humus s avokadom spaja omiljeni hummus i guacamole. Kremasti dip savršeno pristaje uz čips, pita kruh, svježe povrće, a možete ga upotrijebiti i kao bazu u svom omiljenom sendviču.     Humus s avokadom   Sastojci:   ·        400 g slanutka iz konzerve ·        2 zrela avokada ·        3 lice maslinovog ulja ·        1 ½ žlica tahinija ·        3 žlice soka od limete ·        1 češanj češnjaka ·        sol, papar ·        1/8 žličice mljevenog kumina ·        1 žlica sjeckanog korijandera     Priprema:   Avokado prerežite, izvadite košticu i pomoću žlice izvadite meso. Slanutak ocijedite i ubacite ...

KAKO ODABRATI PRAVU TEMPERATURU VODE KOJU PIJEMO?

Slika
Kako odabrati pravu temperaturu vode koju pijemo?     Voda u ljudskom tijelu obavlja mnoge vitalne funkcije. Pomaže u održavanju idealne tjelesne temperature, ispire toksine i otpadne tvari te pomaže u probavnom procesu i metabolizmu vitamina i minerala. Svatko zna da je redovita konzumacija vode korisna, ali malo ljudi je svjesno da temperatura može učiniti vodu još boljom. Ovo su pogodnosti uživanja u hladnoj i toploj vodi.       Zašto piti hladnu vodu?   Kad smo doista žedni, nema boljeg od čaše hladne, osvježavajuće vode. Zato tijekom vrućih ljetnih dana ili nakon intenzivnog treninga svima paše čaša hladne vode.     Hladna voda ima još dobrih strana:   ·         Pomaže vam sagorjeti više kalorija. Uvođenjem ledeno-hladne vode u organizam, tijelo počne trošiti više energije u pokušaju da normalizira temperaturu. Pritom se ubrzava metabolički proces i troši više k...

PIZZA OD KRUHA

Slika
Pizza od kruha     Pizza na gotovom kruhu  jednostavan je recept za topli  pizza-sendvič  kojem je teško odoljeti, a često ga se ne sjetimo kada tražimo ideje za ukusnu, brzu i toplu večeru.  Francuski kruh ili francuz  koji sve češće nazivamo  "baguette"  idealan je izbor za podlogu jer će svaki komad biti podjednako hrskav.     Pizza od kruha   Sastojci:   ·        1 kruh francuz     Za umak:   250 g pasate od rajčice 1 čajna žličica češnjaka u granulama 1 čajna žličica sušenog origana sol crni papar Dodaci 250 g naribane mozzarelle feferoni, po želji šunka, kulen ili pršut, po želji gljive, po želji kukuruz, po želji rikula, po želji         Priprema:   1.       Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 2.      Kruh prer...

5 RAZODBLJA U GODINI KOJA SIMBOLIZIRAJU NOVI POČETAK

Slika
5 razdoblja u godini koja simboliziraju novi početak     Ovih 5 razdoblja i dana u godini mogu biti idealna prilika za početi ispočetka. Obično će svi samo početak godine doživjeti na taj način, ali ako niste krenuli od 1.siječnja, ovi su datumi jednako dobri.       Kineska nova godina Možete svoju novu eru započeti i na početak Kineske nove godine. Ona se ove godine proslavila  29. siječnja, ali još uvijek stignete krenuti od danas s promjenama.       Prvi dan proljeća Sljedeći datum koji vam može simbolizirati novi početak je i prvi dan proljeća – koji pada na  20. ožujak . U proljeće sve cvjeta, dolaze duži dani, više sunca…idealno okružje za osjećati se bolje i vedrije te krenuti s promjenama.       S početkom nove mjesečeve mijene Kada Mjesec krene s novim okretajem oko Zemlje, to može biti i dan za vaš novi početak. Ovi se dani  događaju puno puta kroz godinu ...

PEČENA REBRA S FINOM GLAZUROM

Slika
Pečena rebra s finom glazurom     Juneća rebra najfinija su kada se peku polako – na relativno niskoj temperaturi nekoliko sati. Bit će još ukusnija ako ih pred kraj pečenja premažete sočnom glazurom.     Pečena rebra s finom glazurom   Sastojci:   1 kg junećih rebra 65 ml meda 30 g maslaca 30 g kokosova šećera 2 žlice burbona (ili viskija) 1-2 češnja češnjaka 1 čajna žličica senfa Dijon 1 čajna žličica limunove korice ½ čajne žličica mljevenog cimeta sol i papar po želji         Priprema:     Priprema rebara:   1.       Uklonite tanku bijelu membranu s unutrašnje strane rebra. Rebra zamotajte u aluminijsku foliju i stavite na lim za pečenje. Sve zajedno stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva oko 2,5 do 3 sata.       Priprema glazure:   2.   ...