Postovi

ZAŠTO PARFEMI KRATKO TRAJU?

Slika
Zašto parfemi kratko traju? Postojanost parfema na koži najviše ovisi o kvaliteti sastojaka od kojih je proizveden. Doznajte kako produljiti postojanost mirisa na koži. Kako produljiti postojanost mirisa na koži  Nanošenje parfema na kosu  Definitivno da. Možda će neki misliti da će im parfem zbog alkohola koji sadrži oštetiti kosu, ali riječ je o jako maloj količini alkohola koja je neznatna za zdravlje vaše kose. Slobodno nanesite parfem na kosu. Dva puta poprskajte parfem po kosi s veće udaljenosti i uživajte u njegovom mirisu. Nanesite parfem odmah nakon tuširanja  Jeste li znali da ako nanesite parfem odmah nakon tuširanja kada vam je koža još vlažna da će molekule parfema nešto bolje 'sjesti' na kožu nego kada je potpuno suha? Pokušajte još danas prije spavanja, a nakon tuširanja nanijeti parfem na područje pupka.  Parfem je postojaniji na vanjskom dijelu zgloba šake  Parfem je postojaniji da ga nanesete na vanjski dio zgloba šake jer se na nje...

BRZI TIRAMISU U ČAŠI

Slika
Brzi tiramisu u čaši  Omiljeni talijanski desert koji se poslužuje uz kavu može se pripremiti na različite načine, a jedan od bržih je tiramisu u čaši. Brzo se priprema, a sastojci su gotovo isti kao u klasičnom obliku. Sastojci: • 120 g šećera u prahu • 300 g slatkog vrhnja  • malo ekstrakta vanilije  • 250 g mascarponea  • piškoti  • šalica jake crne kave  Priprema: U posudu stavite šećer u prahu, dodajte slatko vrhnje i sve zajedno dobro izmiksajte. U drugu posudu stavite mascarpone i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte. Dodajte u šlag i sve dobro izmiksajte. Piškote prepolovite, umočite ih u kavu i stavite u čašu za serviranje.  Prelijte ih smjesom sira i šlaga te ukrasite naribanom tamnom čokoladom.

LIMFNO MODELIRANJE TIJELA - REVOLUCIONARAN PRISTUP OBLIKOVANJU TIJELA

Slika
Limfno modeliranje tijela - revolucionaran pristup oblikovanju tijela Masne naslage sada možete premjestiti iz jednog dijela tijela u drugi i postići definiranu figuru iz snova. Čuda se događaju! Limfno modeliranje tijela  Težnja za savršenom siluetom često nas potiče na razmišljanje o alternativnim metodama oblikovanja tijela. O čini se da mašta postaje stvarnost zahvaljući limfnom modeliranju tijela, revolucionarnom tretmanu koji mijenja pravila igre u svijetu estetske i wellness tehnike. Riječ je o inovativnom pristupu oblikovanju tijela koji je kombinacija modelirajuće i drenažne masaže kako bi se postigli nevjerojatni rezultati u premještanju masnog tkiva i definiranju figure.  Tretman je osmislila Talijanka Manuela Shala, a prilagođen je individualnim potrebama klijenata. Modelirajuće masaža u kombinaciji s masažom za drenažu tijela koncipirana je tako da kontrolirano repozicionira masno tkivo modelirajući konture siluete.  Kako funkcionira tretman? Tret...

ZLEVANKA

Slika
Zlevanka  Zlevanka je tradicionalno jelo u sjevernim dijelovima Hrvatske poput Međimurja i Zagorja. Nekada se smatrala sirotinjskim jelom, a danas je rado viđen prilog na svakom stolu. Zlevanka  Sastojci: • 500 g kukuruznog brašna  • 1 l mlijeka • 3 jaja • 100 g šećera  • 200 g kiselog vrhnja  • malo soli Priprema: Miksajte jaja sa šećerom i mlijekom.  U smjesu dodajte brašno pa nastavite miksati.  Izlijte smjesu u namaščen ili nauljen lim za pečenje.  Žlicom dodajte kiselo vrhnje, pokapajte po smjesi. Stavite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

ČOBANAC

Slika
Čobanac  Čobanac je poznato slavonsko jelo omiljeno i u ostalim dijelovima Hrvatske. Čobanac  Sastojci: • 1,5 kg mesa - mješavina svinjetine, govedine ili mesa divljači  • 500 g luka • 350 g mrkve • 75 g korijena peršina • 2 žlice slatke crvene paprike u prahu  • 1 žlica ljute crvene paprike u prahu  • 5 žlica biljnog ulja  • 2 žlice soli  • 5 l vode Priprema: Očistite i nasjeckajte luk na vrlo male komade. Pirjajte luk na ulju na laganoj vatri oko pola sata. Mrkvu ogulite, a korijen peršina naribajte vrlo sitno. Dodajte na luk i nastavite dinstati oko 45 minuta.  Dodajte papriku u prahu, a dobro bi bilo da je umiješate u povrće. Meso za pripremu čobanca narežite na male komade i dodajte u lonac, prvo meso divljači, nakon pet minuta govedinu, a pet minuta poslije svinjetinu. Ostavite da se meso za čobanac kuha dok ne porumeni.  Posolite i dobro promiješajte. Dodajte litru vode i nastavite pirjati oko sat vremena.  Nakon toga ...

PARADIŽOT

Slika
Paradižot  Paradižot ga zovu u Dalmaciji, a poznat je i kao šnenokle  - jedna od nekada najpopularnijih slastica u Hrvatskoj.  Paradižot  Sastojci: • 550 ml mlijeka  • 3 jaja • 4 žlice šećera • 1,5 žlice brašna • 1 vrećica vanilin šećera  Priprema: Odvojite žumanjke i bjelanjke, pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.  Zagrijte mlijeko, žlicom zagrabite snijeg od bjelanjaka pa kratko prokuhajte u mlijeku. Vadite šupljikavom žlicom u zdjelice u koje ćete poslije uliti kremu. U žumanjke dodajte šećer, brašno, malo mlijeka i vanilin šećer pa sve dobro izmiksajte da nema grudica.  Ovu smjesu ulijte u mlijeko u kojem ste kuhali bjelanjke i nastavite kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete malo gušću kremu.  Prelijte kremu preko šnenokli i ostavite da se desert ohladi.

MADEROTERAPIJA - TAJNA GLATKE KOŽE

Slika
Maderoterapija - tajna glatke kože Anticelulitni tretman maderoterapijom dobar je početak pripreme za toplije vrijeme. Isprobajte! Kako maderoterapija funkcionira? Drveni valjci djeluju na najdublje slojeve kože pružajući dubinsku masažu koja potiče cirkulaciju i limfe. Ova stimulacija potiče tijelo da eliminira nakupljene toksine što rezultira smanjenjem vidljivosti celulita i poboljšanjem izgleda kože.  Koriste se različite vrste drvenih valjaka, a svaki ima specifičnu vrstu. Najčešće se koristi valjak za masažu cijelog tijela čija glatka površina lagano klizi po koži, pružajući opuštajuću masažu i poboljšavajući cirkulaciju krvi. Valjak za oblikovanje obično ima neravnu površinu, različite izbočine i udubljenja, pa je idealan za oblikovanje i toniranje tijela. Koristi se za ciljano tretiranje područja sklonih celulitu kao što su bedra, stražnjica i trbuh. Valjak za limfnu drenažu poseban je dizajn sa šiljcima ili utorima koji pomažu u stimulaciji limfnog sustava i el...

TJESTENINA S BIJELOM TARTUFATOM

Slika
Tjestenina s bijelom tartufatom  Sastojci: • 500 g tjestenine po izboru  • 100 g maslaca  • 250 ml vrhnja za kuhanje  • 80 g tartufate  • sol i papar  • začini po želji  • maslinovo ulje  Priprema: U kipuću zasoljenu vodu dodajte tjesteninu i kuhajte po uputama.  Na tavi rastopite maslac pa dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite da malo proključa. U tavu umiješajte bijelu tartufatu i sve dobro začinite po ukusu  - posolite i popaprite te ako želite dodajte nekoliko kapi maslinova ulja s okusom tartufa.  Maknite s vatre i u umak umiješajte skuhanu, ocijeđenu tjesteninu.  Poslužite toplo uz malo naribanog grana padana ili parmezana.   

SVINJSKI FILE S ĐUMBIROM I MEDOM

Slika
Svinjski file s đumbirom i medom Korijen đumbira već se stoljećima smatra afrodizijakom zbog mirisa i stimulirajućeg djelovanja na krvotok i cirkulaciju. Sastojci: • 800 - 900 g svinjskog filea u komadu • 2 glavice luka  • 50 g pancete  • maslinovo ulje  • komadić svježeg đumbira  • 1 mrkva • 2 - 3 žlice meda • 100 ml temeljca  • malo pastrnjaka ili bundeve  • ružmarin  Priprema: Na maslinovu ulju popržite nasjeckanu pancetu pa je izvadite iz tave.  Meso nemojte rezati na odreske, nego ga ostavite u komadu i dobro posolite.  Ispecite meso pa dodajte češnjak, med i đumbir. Zatim stavite u tavu u kojoj se pržila panceta.  Pržite sa svih strana. Zatim vratite slaninu, dodajte nekoliko grančica ružmarina i zalijte juhom (1/2 jušne kocke razmutite u 100 ml vruće vode). Zatim dodajte krupno narezanu mrkvu, pastrnjak i luk. Kuhajte sve zajedno još sat vremena.

IMAJU LI PARFEMI ROK TRAJANJA?

Slika
Imaju li parfemi rok trajanja? Parfemski insajderi pišu o valjanosti parfema i tko sve odlučuje koliko se dugo mogu koristiti. Više doznajte u nastavku.  Kako provjeriti rok trajanja parfema? Rok trajanja svakog parfema možete vrlo jednostavno provjeriti. Na kutijici parfema kao sekundarnoj ambalaži postoji oznaka, a izgleda kao otvorena teglica i u njoj je napisan broj. Upravo taj broj označava rok trajanja parfema od trenutka otvaranja. Ako je na teglici naveden broj 36 znači da je rok trajanja parfema 36 mjeseci nakon otvaranja. Prema regulativi to je ujedno i najdulji dozvoljeni rok trajanja kozmetičkog proizvoda koji se smije nalaziti na ambalaži.  Stari bakin parfem  Parfemi koji nakon dugo nekorištenja imaju kiselkast miris definitivno su pokvareni. Talog na dnu bočice također može upućivati na raspadanje formulacije. Čudna boja i zamućenje tekućine također su pokazatelji da se nešto dogodilo s formulacijom. Takve parfeme nemojte stavljati na kožu. Kako...