Preskoči na glavni sadržaj

Slatki kruh s grožđicama





Slatki kruh s grožđicama

Ako ste u potrazi za desertom koji spaja tradiciju i okus topline doma, slatki kruh s grožđicama prava je poslastica za vas. Ovaj mirisni kolač, koji nas vraća u djetinjstvo i kuhinju naših baka, savršen je dodatak jutarnjoj kavi ili popodnevnom druženju uz čašu vina. Uz jednostavne sastojke i lakoću pripreme, postat će omiljeni dio vašeg stola. Recept je prilagođen za kalup duljine 30 cm. Pripremite se za uživanje u svakom zalogaju!

Sastojci:

  • 100 g grožđica
  • 500 g brašna
  • 30 g svježeg kvasca
  • 50 g šećera
  • 100 g omekšalog maslaca
  • 2 jaja
  • 2 žlice ruma
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 1 žličica soli
  • naribana korica jednog limuna
Slatki kruh s grožđicama

Priprema:

Grožđice stavite u posudu i prelijte rumom kako bi omekšale.

U posebnoj zdjeli zamijesite tijesto od brašna, razmrvljenog kvasca, mlakog mlijeka i malo šećera. Pokrijte i ostavite da uzlazi 15 minuta.

Nakon toga dodajte preostali šećer, maslac, jaja, sol, limunovu koricu i ostatak brašna. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično te dok se ne počnu pojavljivati mjehurići zraka.

Ostavite tijesto da se diže još 30-40 minuta.

Umijesite grožđice u tijesto i prebacite ga u namašćen kalup. Ponovno ostavite da se diže 15 minuta.

Slatki kruh s grožđicama

Foto: Canva

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite slatki kruh otprilike 50 minuta.
Još vruć kruh premažite maslacem kako bi dobio sjajnu i mekanu koricu.
Uživajte u ovom domaćem specijalitetu uz osmijeh i dobru društvenu atmosferu. Dobar tek!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe