Varivo od poriluka i slanutka
Varivo od poriluka i slanutka
Ukoliko želite pripremiti slanutak kao varivo svakako iskušajte
ovu kombinaciju s porilukom i korjenastim povrćem i uživajte u šarolikom
povrtnom bogatstvu.
Varivo od poriluka i slanutka
Sastojci:
·
1
konzerva slanutka ili 300 g kuhanog slanutka
·
2 veća
poriluka
·
1 veći
krumpir ili batat
·
3 žlice ulja
·
3 šnite
slanine
·
Vezica
peršina
·
Sol i
papar
·
Pola
žličice kurkume
·
Pola
žličice kima
Priprema:
1.
Na ulju dinstajte sitno narezan poriluk, bijeli
i zeleni dio zajedno.
2.
Kad omekša podlijte s malo vode i dodajte
kockice krumpira i kim.
3.
Još kratko pirjajte, pa dodajte kockice slanine.
4.
Kad slanina postane staklasta dodajte slanutak i
podlijte vodom toliko da su povrće i slanutak sasvim prekriveni tekućinom.
5.
Dodajte kurkumu, posolite i kuhajte još
dvadesetak minuta dok krumpir sasvim ne omekša, a arome se prožmu.
6.
Na kraju popaprite i pospite peršinom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar