Varivo od poriluka i slanutka




Varivo od poriluka i slanutka

 

 

 

 

Ukoliko želite pripremiti slanutak kao varivo svakako iskušajte ovu kombinaciju s porilukom i korjenastim povrćem i uživajte u šarolikom povrtnom bogatstvu.

 

 

 

Varivo od poriluka i slanutka

 

Sastojci:

 

·        1 konzerva slanutka ili 300 g kuhanog slanutka

·        2 veća poriluka

·        1 veći krumpir ili batat

·        3 žlice ulja

·        3 šnite slanine

·        Vezica peršina

·        Sol i papar

·        Pola žličice kurkume

·        Pola žličice kima

 

 

Priprema:

 

1.      Na ulju dinstajte sitno narezan poriluk, bijeli i zeleni dio zajedno.

 

2.      Kad omekša podlijte s malo vode i dodajte kockice krumpira i kim.

 

3.      Još kratko pirjajte, pa dodajte kockice slanine.

 

4.      Kad slanina postane staklasta dodajte slanutak i podlijte vodom toliko da su povrće i slanutak sasvim prekriveni tekućinom.

 

5.      Dodajte kurkumu, posolite i kuhajte još dvadesetak minuta dok krumpir sasvim ne omekša, a arome se prožmu.

 

6.      Na kraju popaprite i pospite peršinom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe