Varivo od leće
Varivo od leće
Varivo od leće lagana je povrtna juha, ali vrlo ukusna i
jednostavna. Leća može biti odlična zamjena za crveno meso, a pomaže u
regulaciji šećera i snižava kolesterol. U samo nekoliko jednostavnih koraka
pripremite juhu koja će vam dati energije za cijeli dan.
Varivo od leće
Sastojci:
·
0,5 kg
leće
·
2 mrkve
·
2
krumpira
·
Glavica
luka
·
2 češnja
češnjaka
·
Maslinovo
ulje
·
2 dl
pasirane rajčice
·
Sol i
papar
Priprema:
1.
Kuhajte leću nekoliko minuta nakon što voda
zakipi, a zatim bacite tu vodu.
2.
Na malo maslinova ulja stavite nasjeckani luk.
3.
Kad porumeni dodajte naribanu mrkvu.
4.
Nakon nekoliko minuta dodajte kuhanu leću i
prelijte vodom tako da bude prekrivena.
5.
Pustite da kuha 10 minuta, pa dodajte krumpir
narezan na kockice, sitno nasjeckani češnjak i pasiranu rajčicu te začine.
6.
Kuhajte dok leća i krumpir ne omekšaju.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar