Varivo od leće i graha




Varivo od leće i graha

 

 

 

 

Super kombinacija mahunarki u tanjuru bogatom vitaminima i mineralima. Leća u kombinaciji s grahom pun je pogodak. Dobar tek!

 

 

 

 

Varivo od leće i graha

 

 

Sastojci:

 

·        Dvije šalice crvene leće

·        300 g kuhanog graha ili jedna manja konzerva

·        300 g svježe kobasice

·        Žlica masti

·        2 veće mrkve

·        Pola glavice celera

·        1 pastrnjak

·        Glavica luka

·        Vezica peršina

·        Šaka sušenih rajčica

·        Slatka paprika

·        Malo ljute paprike

·        Sol i papar

 

 

Pripremila:

 

1.      Sitno nasjeckajte luk, pa ga popržite na masti.

 

2.      Začinite slatkom paprikom.

 

3.      Dodajte sitno sjeckano korjenasto povrće i malo vode.

 

4.      Pirjajte dok ne omekša.

 

5.      Dodajte opranu leću, grah i na manje komade izrezanu kobasicu, pa podlijte s dosta vode.

 

6.      Pustite da se kuha oko pola sata.

 

7.      Pred kraj dodajte usitnjeni peršin i ljutu papriku.

 

8.      Po želji u ovo varivo možete dodati i malo ječma, ali i svježu ili suhu tjesteninu i pustite da se kuha u varivu.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe