Varivo od leće i graha
Varivo od leće i graha
Super kombinacija mahunarki u tanjuru bogatom vitaminima i
mineralima. Leća u kombinaciji s grahom pun je pogodak. Dobar tek!
Varivo od leće i graha
Sastojci:
·
Dvije
šalice crvene leće
·
300 g
kuhanog graha ili jedna manja konzerva
·
300 g
svježe kobasice
·
Žlica
masti
·
2 veće
mrkve
·
Pola
glavice celera
·
1
pastrnjak
·
Glavica
luka
·
Vezica
peršina
·
Šaka
sušenih rajčica
·
Slatka
paprika
·
Malo
ljute paprike
·
Sol i
papar
Pripremila:
1.
Sitno nasjeckajte luk, pa ga popržite na masti.
2.
Začinite slatkom paprikom.
3.
Dodajte sitno sjeckano korjenasto povrće i malo
vode.
4.
Pirjajte dok ne omekša.
5.
Dodajte opranu leću, grah i na manje komade
izrezanu kobasicu, pa podlijte s dosta vode.
6.
Pustite da se kuha oko pola sata.
7.
Pred kraj dodajte usitnjeni peršin i ljutu
papriku.
8.
Po želji u ovo varivo možete dodati i malo
ječma, ali i svježu ili suhu tjesteninu i pustite da se kuha u varivu.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar