Tacosi s kobasicama




Tacosi s kobasicama

 

 

 

 

Tko kaže da je finger food dosadan? Zahvaljujući ukusnim tacosima uživat ćete kao da ste u Meksiku. Uživajte u jelu i Meksiku.

 

 

 

 

Tacosi s kobasicama

 

 

Sastojci za tacose (oko 25 tacosa promjera 12 cm):

 

·        200 g kukuruznog brašna

·        200 g glatkog brašna

·        1 žličica soli

·        3 žlice ulja

·        2 – 2,5 dl tople vode

 

 

Nadjev:

 

·        Umak od graha i luka

·        Pržene kobasice

·        Mini rajčice

·        Čili paprike

·        Luk

 

 

Umak:

 

·        500 g kuhanog crvenoga graha

·        200 g kukuruza

·        400 g sjeckane rajčice

·        Sol i papar

·        Začin za tacose

 

 

 

Priprema:

 

1.      Suhe sastojke sjedinite, dodajte ulje i toplu vodu.

 

2.      Vodu dolijevajte postupno dok ne dobijete glatko tijesto.

 

3.      Oblikujte kuglice veličine šljive, tanko ih razvaljajte, pa izrežite krugove promjera 12 cm te ih izvadite vilicom.

 

4.      Krugove tijesta kratko pržite u dubokoj masnoći.

 

5.      Na dlan stavite presavijenu kuhinjsku krpu, položite prženi krug tijesta, stavite na sredinu valjak promjera 3 cm i skupite dlan kako biste dobili oblik tacosa.

 

6.      Ako se i dalje otvaraju oblikovane tacose stavite između dvije šalice kako biste hlađenjem dobili željeni oblik.

 

7.      Sve sastojke sjedinite i kuhajte 30 – ak minuta.

 

8.      Po potrebi dodajte malo vode.

 

9.      Tacose punite umakom, dodajte pržene kobasice, narezane rajčice, čili i luk.

 

10.  Poslužite tople.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe