Tacosi s kobasicama
Tacosi s kobasicama
Tko kaže da je finger food dosadan? Zahvaljujući ukusnim
tacosima uživat ćete kao da ste u Meksiku. Uživajte u jelu i Meksiku.
Tacosi s kobasicama
Sastojci za tacose (oko 25 tacosa promjera 12 cm):
·
200 g
kukuruznog brašna
·
200 g
glatkog brašna
·
1 žličica
soli
·
3 žlice
ulja
·
2 – 2,5
dl tople vode
Nadjev:
·
Umak od
graha i luka
·
Pržene
kobasice
·
Mini
rajčice
·
Čili
paprike
·
Luk
Umak:
·
500 g
kuhanog crvenoga graha
·
200 g
kukuruza
·
400 g
sjeckane rajčice
·
Sol i
papar
·
Začin za
tacose
Priprema:
1.
Suhe sastojke sjedinite, dodajte ulje i toplu
vodu.
2.
Vodu dolijevajte postupno dok ne dobijete glatko
tijesto.
3.
Oblikujte kuglice veličine šljive, tanko ih
razvaljajte, pa izrežite krugove promjera 12 cm te ih izvadite vilicom.
4.
Krugove tijesta kratko pržite u dubokoj masnoći.
5.
Na dlan stavite presavijenu kuhinjsku krpu,
položite prženi krug tijesta, stavite na sredinu valjak promjera 3 cm i skupite
dlan kako biste dobili oblik tacosa.
6.
Ako se i dalje otvaraju oblikovane tacose stavite
između dvije šalice kako biste hlađenjem dobili željeni oblik.
7.
Sve sastojke sjedinite i kuhajte 30 – ak minuta.
8.
Po potrebi dodajte malo vode.
9.
Tacose punite umakom, dodajte pržene kobasice,
narezane rajčice, čili i luk.
10. Poslužite
tople.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar