Slanutak s chorizo kobasicama




Slanutak s chorizo kobasicama

 

 

 

 

Svi volimo hranu na žlicu, a pogotovo ako se u dubokom tanjuru razaznaju komadi ukusnog slanutka i pikantne španjolske kobasice.

 

 

 

Slanutak s chorizo kobasicama

 

 

Sastojci:

 

·        300 g slanutka

·        1 glavica crvenog luka

·        Prstohvat cimeta

·        3 lista lovora

·        0,5 dl maslinova ulja

·        3 češnja češnjaka

·        2 g timijana

·        2 g peršina

·        1 žlica mljevene crvene paprike

·        2 dl bijelog vina

·        1 manja čili paprika

·        Kobasica

 

 

Priprema:

 

1.      Slanutak namočite u vodi 24 sata prije korištenja.

 

2.      Na malo masnoće prepržite luk, češnjak, kockice krumpira, čili bez koštica, kockice crvene paprike, pa tome dodajte 2 dl vina.

 

3.      Kad vino ispari sve grubo ispasirajte štapnim mikserom.

 

4.      Dodajte slanutak, lovorov list, litru vode i cimet.

 

5.      Kuhajte dok slanutak ne omekša oko 35 minuta.

 

6.      Dodajte kolutove chorizo kobasice i timijan, pa kuhajte još 10 – 15 minuta.

 

7.      Začinite solju ima kraju dodajte maslinovo ulje i sjeckani peršin.

 

8.      Poslužite crnim kruhom hrskave korice.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe