Slanutak s chorizo kobasicama
Slanutak s chorizo kobasicama
Svi volimo hranu na žlicu, a pogotovo ako se u dubokom
tanjuru razaznaju komadi ukusnog slanutka i pikantne španjolske kobasice.
Slanutak s chorizo kobasicama
Sastojci:
·
300 g
slanutka
·
1 glavica
crvenog luka
·
Prstohvat
cimeta
·
3 lista
lovora
·
0,5 dl
maslinova ulja
·
3 češnja
češnjaka
·
2 g
timijana
·
2 g
peršina
·
1 žlica
mljevene crvene paprike
·
2 dl
bijelog vina
·
1 manja
čili paprika
·
Kobasica
Priprema:
1.
Slanutak namočite u vodi 24 sata prije
korištenja.
2.
Na malo masnoće prepržite luk, češnjak, kockice krumpira,
čili bez koštica, kockice crvene paprike, pa tome dodajte 2 dl vina.
3.
Kad vino ispari sve grubo ispasirajte štapnim
mikserom.
4.
Dodajte slanutak, lovorov list, litru vode i
cimet.
5.
Kuhajte dok slanutak ne omekša oko 35 minuta.
6.
Dodajte kolutove chorizo kobasice i timijan, pa
kuhajte još 10 – 15 minuta.
7.
Začinite solju ima kraju dodajte maslinovo ulje
i sjeckani peršin.
8.
Poslužite crnim kruhom hrskave korice.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar