Šalša - rado viđen prilog i umak




Šalša – rado viđen prilog i unak

 

 

 

 

Svaka kuharica ima svoju tajnu, onaj skriveni dodatak jelima s vlastitim potpisom za savršen okus. Donosim vam recept za domaću šalšu od pečenog povrća.

 

 

 

 

Domaća šalša od pečenog povrća

 

 

Sastojci:

 

·        5 crvenih rog paprika

·        700 g rajčice

·        2 glavice luka

·        2 glavice češnjaka

·        1 dl maslinova ulja

·         Malo soli

 

 

Priprema:

 

1.      Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pripremite veliki lim za pečenje.

 

2.      Paprike operite i očistite, rajčice operite i narežite na četvrtine.

 

3.      Ako koristite mini rajčice ostavite ih cijele.

 

4.      Luk ogulite i narežite na četvrtine.

 

5.      Češnjak ostavite u ljusci samo razdvojite režnjeve.

 

6.      Povrće stavite u lim za pečenje, prelijte maslinovim uljem, posolite i stavite peći.

 

7.      Pecite dok ne omekša ili dobiju lijepu tamnu boju oko 30 minuta.

 

8.      Pečeno povrće stavite u blender, češnjak istisnite iz kore.

 

9.      Dodajte tekućinu od pečenja i usitnite.

 

10.  Probajte treba li začiniti, pa koristite kao umak za tjesteninu ili pizzu te dodatak raznim jelima.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe