Šalša - rado viđen prilog i umak
Šalša – rado viđen prilog i unak
Svaka kuharica ima svoju tajnu, onaj skriveni dodatak jelima
s vlastitim potpisom za savršen okus. Donosim vam recept za domaću šalšu od
pečenog povrća.
Domaća šalša od pečenog povrća
Sastojci:
·
5 crvenih
rog paprika
·
700 g
rajčice
·
2 glavice
luka
·
2 glavice
češnjaka
·
1 dl
maslinova ulja
·
Malo
soli
Priprema:
1.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pripremite
veliki lim za pečenje.
2.
Paprike operite i očistite, rajčice operite i
narežite na četvrtine.
3.
Ako koristite mini rajčice ostavite ih cijele.
4.
Luk ogulite i narežite na četvrtine.
5.
Češnjak ostavite u ljusci samo razdvojite
režnjeve.
6.
Povrće stavite u lim za pečenje, prelijte
maslinovim uljem, posolite i stavite peći.
7.
Pecite dok ne omekša ili dobiju lijepu tamnu
boju oko 30 minuta.
8.
Pečeno povrće stavite u blender, češnjak
istisnite iz kore.
9.
Dodajte tekućinu od pečenja i usitnite.
10. Probajte
treba li začiniti, pa koristite kao umak za tjesteninu ili pizzu te dodatak
raznim jelima.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar