Pojačani minestrone
Pojačani minestrone
Jesenski dani kao savršeni su za topla i fina jela prepuna okusa
i mirisa. Isprobajte ovaj recept za legendarnu minestrone juhu i probudite sva
osjetila.
Pojačani minestrone
Sastojci:
·
2 žlice
maslinova ulja
·
3 mrkve
·
3 glavice
luka
·
4 stapke
zelenog celera
·
2 peršina
·
2 češnja
češnjaka
·
Konzerva
pelata
·
Konzerva
bijelog graha
·
500 g
mljevene junetine
·
1 žlica
suhog origana
·
Pola
žlice suhog bosiljka
·
1 žlica
peršina
·
Šalica suhe
tjestenine najbolje makarone ili penne
Priprema:
1.
Na ulju zažutite luk.
2.
Dodajte mljeveno meso, pa pustite da se zapeče
sa svih strana.
3.
Dodajte ne presitno nasjeckanu mrkvu, celer,
peršin i češnjak.
4.
Nakon toga dodajte pelate i promiješajte.
5.
Potom podlijte s dvije litre vode.
6.
Kad zakipi dodajte začine i smanjite vatru.
7.
Pustite da se kuha oko sat vremena.
8.
Zatim dodajte ocijeđeni grah i šalicu tjestenine.
9.
Kuhajte još 15 minuta.
10. Servirajte
toplo, posuto ribanim parmezanom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar