Pojačani minestrone



Pojačani minestrone

 

 

 

 

Jesenski dani kao savršeni su za topla i fina jela prepuna okusa i mirisa. Isprobajte ovaj recept za legendarnu minestrone juhu i probudite sva osjetila.

 

 

 

 

Pojačani minestrone

 

Sastojci:

 

·        2 žlice maslinova ulja

·        3 mrkve

·        3 glavice luka

·        4 stapke zelenog celera

·        2 peršina

·        2 češnja češnjaka

·        Konzerva pelata

·        Konzerva bijelog graha

·        500 g mljevene junetine

·        1 žlica suhog origana

·        Pola žlice suhog bosiljka

·        1 žlica peršina

·        Šalica suhe tjestenine najbolje makarone ili penne

 

 

Priprema:

 

1.      Na ulju zažutite luk.

 

2.      Dodajte mljeveno meso, pa pustite da se zapeče sa svih strana.

 

3.      Dodajte ne presitno nasjeckanu mrkvu, celer, peršin i češnjak.

 

4.      Nakon toga dodajte pelate i promiješajte.

 

5.      Potom podlijte s dvije litre vode.

 

6.      Kad zakipi dodajte začine i smanjite vatru.

 

7.      Pustite da se kuha oko sat vremena.

 

8.      Zatim dodajte ocijeđeni grah i šalicu tjestenine.

 

9.      Kuhajte još 15 minuta.

 

10.  Servirajte toplo, posuto ribanim parmezanom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe