Pita s rajčicama, sirom, bosiljkom i rikulom
Pita s rajčicama, sirom, bosiljkom i rikulom
Slana
pita kao što je quiche, tart ili galetta s nadjevom od povrća, idealan je
prilog ili predjelo u jesenskim danima, a što je najbolje, ukusna je i topla,
netom pripremljena, ali i ohlađena. Za nadjev možete kombinirati namirnice koje
imate i koje volite, doista sve paše. Isprobajte jednostavnu pitu s rajčicama, sirom
s finim bosiljkom i malo rikule.
Pita s rajčicama, sirom, bosiljkom i rikulom
Sastojci:
Za tijesto:
· 120 g
hladnog maslaca
· 200 g
brašna
· prstohvat
soli
· 1 jaje
·
Za nadjev:
· 300 g
cherry rajčica
· 1 vezica
bosiljka
· 2 vezice rikule
· 200 g
kiselog vrhnja
· 70 g
naribanog sira
· 3 jaja
· 300 g
ovčjeg sira
· 1 žličica
limunovog soka
· sol,
papar
Priprema:
1.
Zamijesite tijesto (po potrebi dodajte hladnu vodu), omotajte ga
prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
2.
Rajčice narežite na pola. Bosiljak i rikolu operite i
usitnite.
3.
Vrhnje pomiješajte s jajima i sirom i začinite.
4.
Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj površini i obložite namašćen
kalup tijestom.
5.
Ulijte smjesu s jajima, stavite gore bosiljak i rikolu te
razmrvljen ovčji sir i rajčice koje možete lagano utisnuti.
6.
Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 50 minuta do zlatno-žute
boje.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar