Pita s rajčicama, sirom, bosiljkom i rikulom




Pita s rajčicama, sirom, bosiljkom i rikulom

 

 

 

 

Slana pita kao što je quiche, tart ili galetta s nadjevom od povrća, idealan je prilog ili predjelo u jesenskim danima, a što je najbolje, ukusna je i topla, netom pripremljena, ali i ohlađena. Za nadjev možete kombinirati namirnice koje imate i koje volite, doista sve paše. Isprobajte jednostavnu pitu s rajčicama, sirom s finim bosiljkom i malo rikule.

 

 

 

Pita s rajčicama, sirom, bosiljkom i rikulom

 

 

Sastojci:

 

Za tijesto:

 

·       120 g hladnog maslaca

·       200 g brašna

·       prstohvat soli

·       1 jaje

 

·       Za nadjev:

 

·       300 g cherry rajčica

·       1 vezica bosiljka

·       2 vezice rikule

·       200 g kiselog vrhnja

·       70 g naribanog sira

·       3 jaja

·       300 g ovčjeg sira

·       1 žličica limunovog soka

·       sol, papar

 

 

 

Priprema:

 

1.    Zamijesite tijesto (po potrebi dodajte hladnu vodu), omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena. 

2.    Rajčice narežite na pola. Bosiljak i rikolu operite i usitnite. 

3.    Vrhnje pomiješajte s jajima i sirom i začinite. 

4.    Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj površini i obložite namašćen kalup tijestom. 

5.    Ulijte smjesu s jajima, stavite gore bosiljak i rikolu te razmrvljen ovčji sir i rajčice koje možete lagano utisnuti.

6.    Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 50 minuta do zlatno-žute boje.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe