Pileća juha s limunom




Pileća juha s limunom

 

 

 

 

 

Zdrava, bogata pileća juha ažurira se s grčkim štihom. Okus limuna parfermira ovu izdašnu, zasitnu i ukusnu juhu. Savršeno za posluživanje u jesenskim danima.

 

 

 

Pileća juha s limunom

 

Sastojci:

 

·        1,5 L pilećeg temeljca

·        3 jaja ili 6 žumanjaka

·        ½ šalice limunovog soka  

·         Korica jednog limuna

·        Sol i papar

·        Lišće peršina

 

 

Priprema:

 

1.      U lonac stavite pileći temeljac da zakuha, pa mu dodajte rižu ili ječam.

 

2.      Pustite da se kuha dok se zrna ne napuhnu i omekšaju oko deset minuta za ječam i oko 20 za rižu dugog zrna.

 

3.      Za to vrijeme izmutite jaja s limunovim sokom.

 

4.      Dodajte smjesi veliku šalicu vrućeg temeljca, pa razmutite.

 

5.      Umiješajte smjesu od jaja u juhu.

 

6.      Miješajte konstantno dok se ravnomjerno ne zgusne oko 2 minute.

 

7.      Posolite i popaprite, pa dodajte koricu ribanog limuna i sjeckani peršin.

 

8.      Ako ste kuhali svježi temeljac očistite meso od kosti  pa i njega dodajte u juhu.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe