Pileća juha s limunom
Pileća juha s limunom
Zdrava, bogata pileća juha ažurira se s grčkim štihom. Okus
limuna parfermira ovu izdašnu, zasitnu i ukusnu juhu. Savršeno za posluživanje u
jesenskim danima.
Pileća juha s limunom
Sastojci:
·
1,5 L
pilećeg temeljca
·
3 jaja
ili 6 žumanjaka
·
½ šalice
limunovog soka
·
Korica jednog limuna
·
Sol i
papar
·
Lišće
peršina
Priprema:
1.
U lonac stavite pileći temeljac da zakuha, pa mu
dodajte rižu ili ječam.
2.
Pustite da se kuha dok se zrna ne napuhnu i
omekšaju oko deset minuta za ječam i oko 20 za rižu dugog zrna.
3.
Za to vrijeme izmutite jaja s limunovim sokom.
4.
Dodajte smjesi veliku šalicu vrućeg temeljca, pa
razmutite.
5.
Umiješajte smjesu od jaja u juhu.
6.
Miješajte konstantno dok se ravnomjerno ne
zgusne oko 2 minute.
7.
Posolite i popaprite, pa dodajte koricu ribanog
limuna i sjeckani peršin.
8.
Ako ste kuhali svježi temeljac očistite meso od
kosti pa i njega dodajte u juhu.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar