Pikantne enchiladas s mljevenim mesom
Pikantne enchiladas s mljevenim mesom
Avokado u mesnom jelu zanimljiva je kombinacija, a okusi
Meksika zalogajima će dati pikantnu notu.
Pikantne enchiladas s mljevenim mesom
Sastojci za četiri osobe:
·
2 žlice
maslinova ulja
·
400 g
mljevene teletine
·
2 žlice
Vegete Natur za meksička jela
·
500 g
rajčice
·
300 g
crvenog graha
·
2 avokada
·
2 žlice
limunovog soka
·
8
tortilja
·
200 g
polutvrdog sira
Priprema:
1.
Na zagrijani ulje stavite meso, pospite Vegetom
Natur za meksička jela, dodajte 250 g rajčica narezanih na kockice i pržite 15
do 20 minuta dok meso ne dobije lijepu smeđu boju i sva tekućina ne ispari.
2.
Potom dodajte ocijeđen i ispran grah i još
kratko pecite.
3.
Avokado ogulite, maknite košticu i narežite na
ploške zgnječite vilicom i pokapajte limunovim sokom.
4.
Ostatak rajčice narežite na kockice i umiješajte
u pastu od avokada.
5.
Tortilje ugrijte na suhoj tavi, posipajte
naribanim sirom i pustite da se sir rastopi.
6.
Na to stavite pripremljeno meso i na kraju
avokado s rajčicom, pa preklopite tortilje.
7.
Poslužite odmah.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar