Pikantne enchiladas s mljevenim mesom




Pikantne enchiladas s mljevenim mesom

 

 

 

 

Avokado u mesnom jelu zanimljiva je kombinacija, a okusi Meksika zalogajima će dati pikantnu notu.

 

 

 

 

Pikantne enchiladas s mljevenim mesom

 

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·        2 žlice maslinova ulja

·        400 g mljevene teletine

·        2 žlice Vegete Natur za meksička jela

·        500 g rajčice

·        300 g crvenog graha

·        2 avokada

·        2 žlice limunovog soka

·        8 tortilja

·        200 g polutvrdog sira

 

 

 

Priprema:

 

1.      Na zagrijani ulje stavite meso, pospite Vegetom Natur za meksička jela, dodajte 250 g rajčica narezanih na kockice i pržite 15 do 20 minuta dok meso ne dobije lijepu smeđu boju i sva tekućina ne ispari.

 

2.      Potom dodajte ocijeđen i ispran grah i još kratko pecite.

 

3.      Avokado ogulite, maknite košticu i narežite na ploške zgnječite vilicom i pokapajte limunovim sokom.

 

4.      Ostatak rajčice narežite na kockice i umiješajte u pastu od avokada.

 

5.      Tortilje ugrijte na suhoj tavi, posipajte naribanim sirom i pustite da se sir rastopi.

 

6.      Na to stavite pripremljeno meso i na kraju avokado s rajčicom, pa preklopite tortilje.

 

7.      Poslužite odmah.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe