Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pole su oduvijek s nama, mijenjaju se nadjevi, uljepšavaju
dekoracije, ali okus im je oduvijek besprijekorno savršen.
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Sastojci za četiri osobe:
·
1 kg
većih krumpira
·
3 žlice
maslinova ulja
·
1 žlica
Vegete Natur za hrskave krumpiriće
·
250 g
kremastog sira ili ricotte
·
1 žličica
limunovog soka
·
1 česanj
češnjaka
·
1 žličica
vlasca
·
Sol
Priprema:
1.
Krumpire dobro operite, prerežite popola i
osušite.
2.
U veću posudu za pečenje obloženu papirom za
pečenje složite krumpire, poškropite ih uljem te posložite tako da prerezani
dio bude okrenut prema gore.
3.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko
1 sat odnosno dok krumpiri ne dobiju rumenu boju.
4.
Pečene krumpire pospite Vegetom Natur za hrskave
krumpiriće i promiješajte da se oblože začinima.
5.
Pustite da kratko odstoje, a za to vrijeme siru
dodajte limunov sok, protisnuti češnjak, vlasca i malo soli te promiješajte.
6.
Na svaki topli krumpir stavite žličicu nadjeva
od sira i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar