Mirisne krumpirove pole iz pećnice




Mirisne krumpirove pole iz pećnice

 

 

 

 

Pole su oduvijek s nama, mijenjaju se nadjevi, uljepšavaju dekoracije, ali okus im je oduvijek besprijekorno savršen.

 

 

 

 

Mirisne krumpirove pole iz pećnice

 

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·        1 kg većih krumpira

·        3 žlice maslinova ulja

·        1 žlica Vegete Natur za hrskave krumpiriće

·        250 g kremastog sira ili ricotte

·        1 žličica limunovog soka

·        1 česanj češnjaka

·        1 žličica vlasca

·        Sol

 

 

 

Priprema:

 

1.      Krumpire dobro operite, prerežite popola i osušite.

 

2.      U veću posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje složite krumpire, poškropite ih uljem te posložite tako da prerezani dio bude okrenut prema gore.

 

3.      Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 1 sat odnosno dok krumpiri ne dobiju rumenu boju.

 

4.      Pečene krumpire pospite Vegetom Natur za hrskave krumpiriće i promiješajte da se oblože začinima.

 

5.      Pustite da kratko odstoje, a za to vrijeme siru dodajte limunov sok, protisnuti češnjak, vlasca i malo soli te promiješajte.

 

6.      Na svaki topli krumpir stavite žličicu nadjeva od sira i poslužite.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe