Mediteranska salata




Mediteranska salata

 

 

 

 

Kad se prisjetite prelijepog Mediterana upotpunite doživljaj prigodnim samostalnim jelom u obliku sočne salate pune repova kozica, povrća i sira pri čemu će avokado najviše doprinijeti okusu jela s mora. Dobar tek!

Mediteranska salata

 

 

Sastojci za četiri osobe:

 

·        200 g tjestenine pužići s jajima

·        300 g očišćenih repova kozica

·        150 g cherry rajčica

·        100 g ljubičastog luka

·        1 zelena paprika

·        60 g zelenih otkoštičenih maslina

·        100 ml maslinovog ulja

·        2 žlice jabučnog octa

·        1 žlica Vegete Natur za salatu

·        100 g mladog sira

·        1 avokado

Priprema:

 

1.      Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, a zatim je ocijedite, pa ohladite pod mlazom hladne vode.

2.      Repove kozica popržite u tavi na malo ulja.

3.      Tjestenini dodajte kozice, na polovice prerezane cherry rajčice, narezan ljubičasti luk, na kockice narezanu zelenu papriku i prerezane masline.

4.      Preljev pripremite od maslinovog ulja, jabučnog octa i Vegete Natur za salatu.

5.      Prelijte preko salate i promiješajte.

6.      Zatim dodajte sir i na kockice narezani avokado.

7.      Odmah poslužite kao samostalan obrok ili međuobrok.

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe