Mediteranska salata
Mediteranska salata
Kad se prisjetite prelijepog Mediterana upotpunite doživljaj prigodnim samostalnim jelom u obliku sočne salate pune repova kozica, povrća i sira pri čemu će avokado najviše doprinijeti okusu jela s mora. Dobar tek!
Mediteranska salata
Sastojci za četiri osobe:
· 200 g tjestenine pužići s jajima
· 300 g očišćenih repova kozica
· 150 g cherry rajčica
· 100 g ljubičastog luka
· 1 zelena paprika
· 60 g zelenih otkoštičenih maslina
· 100 ml maslinovog ulja
· 2 žlice jabučnog octa
· 1 žlica Vegete Natur za salatu
· 100 g mladog sira
· 1 avokado
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, a zatim je ocijedite, pa ohladite pod mlazom hladne vode.
2. Repove kozica popržite u tavi na malo ulja.
3. Tjestenini dodajte kozice, na polovice prerezane cherry rajčice, narezan ljubičasti luk, na kockice narezanu zelenu papriku i prerezane masline.
4. Preljev pripremite od maslinovog ulja, jabučnog octa i Vegete Natur za salatu.
5. Prelijte preko salate i promiješajte.
6. Zatim dodajte sir i na kockice narezani avokado.
7. Odmah poslužite kao samostalan obrok ili međuobrok.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar