Kelj s krumpirom i hrenovkama
Kelj s krumpirom i hrenovkama
Ovo jelo fino zagrije kad se skrate dani, a vani zahladi. Ako
niste obožavatelj kelja pružite mu priliku i pripremite ga na njemački način tko zna možda vam se svidi.
Kelj s krumpirom i hrenovkama
Sastojci:
·
1 luk
·
1 manja
glavica kelja
·
500 g
krumpira
·
2 para
hrenovki
·
4 češnja
češnjaka
·
1 dl ulja
·
1 mala
žlica soli
·
2
prstohvata majčine dušice
·
2 manje
mrkve
·
50 g
slanine
Priprema:
1.
Luk i slaninu narežite na sitno te prepržite na
malo ulja.
2.
Dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice i
mrkvu, pa podlijte litrom i pol vode.
3.
Kad je krumpir kuhan izvadite izvadite iz vode oko
tri četvrtine, a ostatak fino ispasirajte štapnim mikserom.
4.
Dodajte oprani i narezani kelj.
5.
Sve kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
6.
Dodajte hrenovke narezane na kolutiće, majčinu
dušicu i sitno sjeckani češnjak.
7.
Začinite soli i paprom, pa kuhajte još 6 – 7
minuta.
Ovako pripremljen kelj bez zaprške je
ukusan, lagan i zavodljiv.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar