Kelj s krumpirom i hrenovkama




Kelj s krumpirom i hrenovkama

 

 

 

 

Ovo jelo fino zagrije kad se skrate dani, a vani zahladi. Ako niste obožavatelj kelja pružite mu priliku i pripremite ga na njemački način  tko zna možda vam se svidi.

 

 

 

Kelj s krumpirom i hrenovkama

 

 

Sastojci:

 

·        1 luk

·        1 manja glavica kelja

·        500 g krumpira

·        2 para hrenovki

·        4 češnja češnjaka

·        1 dl ulja

·        1 mala žlica soli

·        2 prstohvata majčine dušice

·        2 manje mrkve

·        50 g slanine

 

 

Priprema:

 

1.      Luk i slaninu narežite na sitno te prepržite na malo ulja.

 

2.      Dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice i mrkvu, pa podlijte litrom i pol vode.

 

3.      Kad je krumpir kuhan izvadite izvadite iz vode oko tri četvrtine, a ostatak fino ispasirajte štapnim mikserom.

 

4.      Dodajte oprani i narezani kelj.

 

5.      Sve kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.

 

6.      Dodajte hrenovke narezane na kolutiće, majčinu dušicu i sitno sjeckani češnjak.

 

7.      Začinite soli i paprom, pa kuhajte još 6 – 7 minuta.

 

Ovako pripremljen kelj bez zaprške je ukusan, lagan i zavodljiv.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe