Keksi s čokoladom i kikirikijem
Keksi s čokoladom i kikirikijem
Keksi su naš comfort food, brzo su gotovi, kratko se hlade i
ne moramo se boriti s hrpom posuđa. Budući da volimo slatko – slane kombinacije
koristimo slani kikiriki, a na vrh se dodaje malo soli. U slast!
Keksi s čokoladom i kikirikijem
Sastojci:
·
1 šalica
smeđeg šećera
·
1 šalica
kikiriki maslaca
·
1 jaje
·
1 žličica
praška za pecivo
·
Pola
šalice komadića čokolade
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i stavite
papir za pečenje na lim za pečenje.
2.
U zdjeli dobro promiješajte šećer, kikiriki
maslac, jaje i prašak za pecivo.
3.
Kada sve dobro izmiješajte dodajte komadiće
čokolade i još jednom sve dobro promiješajte kako bi komadići bili ravnomjerno
raspoređeni.
4.
Podijelite smjesu na 12 jednakih kuglica.
5.
Možete iz zamrznuti ili ako ćete ih odmah peći ostavite
ih u hladnjaku na 10 minuta.
6.
Kada ih izvadite iz hladnjaka stavite ih peći na
10 – 15 minuta dok ne vidite da su keksi porumenili.
7.
Neka ostanu na plehu za pečenje da se ohlade
barem 5 minuta, a zatim ih prebacite na tanjur i pričekajte još 10 – ak minuta prije
no što se bacite na uživanje u slasnim zalogajima.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar