Keksi s čokoladom i kikirikijem





Keksi s čokoladom i kikirikijem

 

 

 

 

Keksi su naš comfort food, brzo su gotovi, kratko se hlade i ne moramo se boriti s hrpom posuđa. Budući da volimo slatko – slane kombinacije koristimo slani kikiriki, a na vrh se dodaje malo soli. U slast!

 

 

 

 

Keksi s čokoladom i kikirikijem

 

 

Sastojci:

 

·        1 šalica smeđeg šećera

·        1 šalica kikiriki maslaca

·        1 jaje

·        1 žličica praška za pecivo

·        Pola šalice komadića čokolade

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i stavite papir za pečenje na lim za pečenje.

 

2.      U zdjeli dobro promiješajte šećer, kikiriki maslac, jaje i prašak za pecivo.

 

3.      Kada sve dobro izmiješajte dodajte komadiće čokolade i još jednom sve dobro promiješajte kako bi komadići bili ravnomjerno raspoređeni.

 

4.      Podijelite smjesu na 12 jednakih kuglica.

 

5.      Možete iz zamrznuti ili ako ćete ih odmah peći ostavite ih u hladnjaku na 10 minuta.

 

6.      Kada ih izvadite iz hladnjaka stavite ih peći na 10 – 15 minuta dok ne vidite da su keksi porumenili.

 

7.      Neka ostanu na plehu za pečenje da se ohlade barem 5 minuta, a zatim ih prebacite na tanjur i pričekajte još 10 – ak minuta prije no što se bacite na uživanje u slasnim zalogajima.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe