Kako napraviti savršen cheesecake?






Kako napraviti savršen cheesecake?

 

 

 

Cheesecake, odnosno kolač ili torta od sira je jedan od najpopularnijih jednostavnih kolača na svijetu koji i početnici mogu napraviti. 

 

 

 

Podloga

Izmrvljeni keksi i otopljeni maslac bit će savršena podloga, ali kada ih stavite u lim, dnom čaše jako, jako utisnite smjesu u nju. Tako će podloga vašeg kolača od sira dok se hladi u hladnjaku postati kompaktna i neće se mrviti.

 

 

Masti su važne

Cheesecake je s razlogom bogata, luksuzna slastica, a ako recept zahtijeva upotrebu punomasnih sastojaka, nemojte eksperimentirati s kiselim vrhnjem ili sirom manje masnoće. Nećete dobiti kremu savršenog okusa i teksture ako napravite ovu grešku. Dakle, nikada nemojte mijenjati sastojke kolača od sira s manje masnoće.

 

 

Temperatura je važna

Bilo da radite pečeni kolač od sira ili kolač bez pečenja , provjerite jesu li svi sastojci sobne temperature. To posebno vrijedi za maslac, jaja i sir, samo vrhnje za šlag treba biti iz hladnjaka.

 

 

Trik s pečenjem

Ako radite pečeni kolač od sira, uvijek je dobra ideja staviti posudu s vodom na dno pećnice. Pomaže da se vaš kolač od sira ravnomjerno ispeče i ne osuši.

 

 

Jedan "krug" nožem

Svaka domaćica zna trenutak nervoze, kada tortu od sira treba izvaditi iz kalupa. Bilo da radite pečeni ili kolač od sira koji se samo hladi, jedan "krug" s nožem oko rubova omogućuje da lako izađe u jednom komadu, a izgleda baš kako treba.

 

 

Ne poslužujte odmah!

Mnogi ljudi zaborave ovaj trik, a kao i svaka hrana, kolač od sira ima svoju savršenu temperaturu za posluživanje. Hladnu verziju ove popularne torte izvadite iz hladnjaka najmanje 20 minuta prije posluživanja kako bi imala idealan okus.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Balansiranje između poslovnog i privatnog života u suvremenom svijetu

OMILJENA TERAPIJA-SAN!

Kako maksimalno iskoristiti usluge D-Marina za nezaboravno iskustvo plovidbe