Kako napraviti savršen cheesecake?
Kako napraviti savršen cheesecake?
Cheesecake, odnosno kolač
ili torta od sira je jedan od najpopularnijih jednostavnih kolača na svijetu
koji i početnici mogu napraviti.
Podloga
Izmrvljeni keksi i otopljeni maslac bit će savršena podloga, ali
kada ih stavite u lim, dnom čaše jako, jako utisnite smjesu u nju. Tako će
podloga vašeg kolača od sira dok se hladi u hladnjaku postati kompaktna i neće
se mrviti.
Masti su važne
Cheesecake je s razlogom bogata, luksuzna slastica, a ako recept
zahtijeva upotrebu punomasnih sastojaka, nemojte eksperimentirati s kiselim
vrhnjem ili sirom manje masnoće. Nećete dobiti kremu savršenog okusa i teksture
ako napravite ovu grešku. Dakle, nikada nemojte mijenjati sastojke kolača od
sira s manje masnoće.
Temperatura je važna
Bilo da radite pečeni kolač od sira ili kolač bez pečenja ,
provjerite jesu li svi sastojci sobne temperature. To posebno vrijedi za
maslac, jaja i sir, samo vrhnje za šlag treba biti iz hladnjaka.
Trik s pečenjem
Ako radite pečeni kolač od sira, uvijek je dobra ideja staviti
posudu s vodom na dno pećnice. Pomaže da se vaš kolač od sira ravnomjerno
ispeče i ne osuši.
Jedan "krug"
nožem
Svaka domaćica zna trenutak nervoze, kada tortu od sira treba
izvaditi iz kalupa. Bilo da radite pečeni ili kolač od sira koji se samo hladi,
jedan "krug" s nožem oko rubova omogućuje da lako izađe u jednom
komadu, a izgleda baš kako treba.
Ne poslužujte odmah!
Mnogi ljudi zaborave ovaj trik, a kao i svaka hrana, kolač od
sira ima svoju savršenu temperaturu za posluživanje. Hladnu verziju ove
popularne torte izvadite iz hladnjaka najmanje 20 minuta prije posluživanja
kako bi imala idealan okus.
Primjedbe
Objavi komentar